Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Épp összeverted a feleséged? A svédek segítenek!

Bokor Gábor

2018.10.30. 13:08

A svédek megint más utat választottak. Azok számára hoznak létre "segélyvonalat", akik éppen összeverték életük szerelmét.

A féktelen liberalizmusáról és befogadáspártiságáról híres Svédországban egyre nagyobb gondot jelent az, hogy drasztikusan emelkedik a családon belüli erőszakos bűncselekmények száma. A helyi hatóságok annak érdekében, hogy ezt minél jobban visszaszorítsák, azt találták ki, hogy létrehoznak egy forródrótot.

Itt az egyszerű állampolgár azt gondolhatná, hogy a vonalat azok számára hozták létre, akiket bántalmaztak. Svédországban nem így tettek, hiszen itt azok hívhatják fel a munkatársakat, akik elkövették a bűncselekményeket. A telefonszámokat januártól lehet majd hívni, első körben csak három település csatlakozott a projekthez – nem meglepő módon a bevándorlókkal teli Malmö, Stockholm és annak az egyik külvárosa, Skane. 

Azt remélik, hogy ennek segítségével rá tudják majd beszélni a támadókat, hogy legközelebb már ne emeljenek kezet a partnerükre. Christina Ericson, a projekt vezetője a svéd  SVT-nek elmondta, hogy eddig nem tudtak kapcsolatba lépni a bántalmazókkal, hiszen nem volt rá lehetőségük. Elmondta továbbá azt is, hogy a bántalmazók szakképzett szociális munkásokkal, valamint pszichológusokkal tárgyalhatnak majd a forródróton keresztül, nekik mesélhetik el, miért döntöttek úgy, hogy épp megverik párjukat. Már ha tudnak svédül...

A svéd erőszakolók több mint fele nem svéd

2018. augusztus 23. 22:00 A legfrissebb kutatások rámutattak, hogy az elmúlt öt évben elkövetett nemi erőszakok elkövetői döntően bevándorló gyökerű személyek voltak. A svéd közszolgálati adó, az SVT arra volt kíváncsi, hogy a skandináv országban elkövetett erőszakos bűncselekmények mögött milyen származású elkövetők állnak.

Az uniós statisztika szerint a családon belüli erőszakos cselekmények számát tekintve Svédország a negyedik helyen áll. Érdekesség, hogy a skandináv országokban jellemzően átlag feletti a hasonló bűnesetek száma. Az RT megjegyzi, hogy míg ezen országok nagy erőfeszítéseket tesznek a nemi egyenlőség melletti túlzott kiállás mellett, addig a családon belüli erőszakkal nemigen törődtek, részben emiatt magas az érték. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére