Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdogan beintett Merkelnek és az EU-nak

888.hu

2016.05.07. 10:18

Recep Tayyip Erdogan török elnök visszadobta az EU vízummentességrõl szóló ajánlatát, és kijelentette: "Mi a saját utunkon megyünk tovább, ti is menjetek a tieteken".
ANKARA, 10:18

Recep Tayyip Erdogan török elnök visszadobta az EU vízummentességről szóló ajánlatát, és kijelentette: "Mi a saját utunkon megyünk tovább, ti is menjetek a tieteken".

Az államfő egy pénteki televíziós beszédében kijelentette, hogy Törökország nem fog változtatni terrorellenes törvényein a török vízumkényszer megszüntetéséért cserébe.

Az EU és Törökország közt márciusban létrejött migrációs megállapodás értelmében az Ankara által vállalt kötelezettségekért cserébe az EU pénzügyi támogatást nyújt, és feltételesen eltörli a Törökországgal szembeni vízumkényszert. Az utóbbira szerdán tett javaslatot az Európai Bizottság.

Törökországnak a többi országhoz hasonlóan 72 követelménynek kell megfelelnie, azonban nyolc esetben komoly hiányosságokat vetett Ankara szemére Brüsszel. Ezek közül a terrorizmus és a szervezett bűnözés elleni fellépés szabályozásai, valamint az alapvető emberi jogokat biztosító törvényi rendelkezések megteremtései azok, melyeket előírt az unió Ankara számára.

Erdogan és Davutoglu török miniszterelnök között azóta elmérgesedett a viszony, így az uniós tárgyalások zökkenőmentessége is komoly veszélybe sodródhat Davutoglu csütörtökön bejelentett lemondása miatt.

Erdogan nem akar több "problémás" miniszterelnököt
Erdogan török államfő  pénteken sürgette, hogy mihamarabb rendezzenek népszavazást az elnöki rendszer bevezetéséről. Szerinte az elnök hatáskörét kiterjesztő rendszer erősebbé és stabilabbá tenné Törökországot. Hangsúlyozta, hogy egy új alkotmányra és az elnöki rendszerre sürgősen szükség van, nem az ő személyes céljait szolgálják.
 
(MTI)

Korábbi írásaink:

Törökország megkapta a vízummentességet

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére