Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdogan elszámoltatná Putyint

888.hu

2016.02.06. 08:58

Súlyos vádakkal illette Moszkvát a török elnök és az amerikai külügyminiszter.
ANKARA/WASHINGTON, 8:58

Súlyos bűnökért kell felelnie Oroszországnak a török elnök szerint, de komoly vádakkal illette Moszkvát az amerikai külügyminiszter is.

Inváziót hajt végre Oroszország Szíriában, és kirakatállamot akar létrehozni régi szövetségese, Bassár el-Asszád számára – ezzel vádolja az orosz vezetést Recep Tayyip Erdogan. A török államfő ráadásul még ennél is tovább ment:

Moszkva és Damaszkusz együtt 400 ezer ember haláláért felelős."

Nevetségesnek nevezte ugyanakkor azt az orosz állítást, miszerint Törökország meg akarja támadni Szíriát, szerinte Putyinék ezzel csak saját bűneikről akarják elterelni a figyelmet.

Továbbra is rendkívül feszült a két ország viszonya, és Erdogan mostani kijelentései csak még jobban kiélezik a konfliktust. A szíriai polgárháborúban ellentétes oldalon állnak, így nem csoda, hogy Törökország nem nézi jó szemmel Moszkva szerepvállalását. Az orosz vadászgép tavaly novemberi lelövése ráadásul nagyon könnyen megismétlődhet, miután Ankara az oroszok újabb és újabb légtérsértéseire úgy reagált: a török légierő a következő esetnél engedély nélkül is lőhet.

John Kerry sem kímélte Oroszországot, amikor a szíriai tűzszünet lehetőségéről beszélt. Szerinte léteznek bizonyítékok arra, hogy Moszkva célra vezető berendezés nélküli, hagyományos bombákat használ:

ezek nem precíziós bombák, és civilek, köztük nők és gyerekek halnak meg tőlük nagy számban."

Nem elég, hogy gyakran kórházakat és lakónegyedeket ér találat, az amerikai külügyminiszter szerint az orosz repülőgépek néha visszatérnek a bombázás helyszínére és megölik a sebesülteket ellátó mentőket, majd hozzátette:

ezt be kell szüntetni!"

(MTI, Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére