Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erősen kérdéses, hogy meddig fogja húzni az embereket megkerülő olasz kormány

Forisek Ádám

2019.09.13. 12:28

Noha az előrehozott választást az Öt Csillag Mozgalomnak sikerült elkerülnie, ám a friss felmérések szerint ezt az olaszok nem vették jó néven. Kérdés, hogy ennek tudatában meddig fogja bírni az új kormánykoalíció.

Noha a kormánykoalíciót az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a Demokrata Párt (PD) alkotja, a közvélemény-kutatások szerint egyáltalán nem élveznek nagy támogatottságot: előbbit az olaszok 19,7 százaléka támogatja, míg a PD-t 23 százalék. A korábbi koalíciós partner, a Liga viszont még mindig 33,3 százalékon áll.

Ezért hát nem is csoda, hogy az EMG Acqua által közzétett közvélemény-kutatás szerint az olaszok 48 százaléka nem bízik az új kormánykoalícióban. Ez jóval több, mint az a 30 százalék, aki támogatóan nyilatkozott az új formációról. Az olaszok több mint fele szerint előrehozott választásokat kellett volna tartani, az emberek feje fölött megkötött szövetségről viszont csak 39 százalék nyilatkozott pozitívan.

Már csak azért is kérdéses az M5S-PD jövője, mivel alapvetően teljesen ellentétes álláspontot képviselnek a politikában. Az M5S pártokráciaellenes, establishmenttel szemben álló formációként határozza meg magát, koalíciós partnere pedig pont ezt az establishmentet erősíti. Így nemcsak arról van szó, hogy az olasz emberek nem élvezik a koalíció bizalmát, de még a két párton belül sincs teljes egyetértés abban a tekintetben, hogy jó ötlet volt-e az összebútorozás.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére