Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

És azt tudtátok, hogy az „OK” gesztus már gyűlöletkeltőnek számít?

Forisek Ádám

2019.09.29. 17:28

Régóta tudjuk, hogy „az emberi hülyeség határtalan”. Az viszont nem volt ennyire egyértelmű, hogy a liberálisok ezt parancsolatként értelmezik.

Annak ellenére, hogy az „OK” kézjelet igen ártalmatlan célokra szokás használni, a Rágalmazásellenes Liga (Anti-Defamation League, továbbiakban ADL) gyűlöletszimbólumként kezdte kezelni, mivel azt egyre gyakrabban használják a „fehér felsőbbrendűség” kifejezésére.

Fotó: AFP

Hogy világos legyen, miről van szó: a kézjel ezzel egy lapra került az ADL listájában a horogkereszttel és a Ku-Klux-Klan keresztégetésével. Az ADL feje, Jonathan Greenblatt szerint „a publikumot és a hatóságokat is tájékoztatni kell ezen szimbólumok jelentéséről, mert ezek figyelmeztető jelek lehetnek, hogy a közösségben gyűlölködők bújtak meg.”

Az ADL egyébként ismertetésében azt írja, hogy a kézjelet az utóbbi időben jobboldaliak trollkodásra kezdték használni. Az egész történet egyébként az interneten terjedt el, a felhasználók pedig direkt azért kezdtek pózolni OK kézjelet mutatva, hátha a baloldali média összeesküvést kezd látni a kialakuló trend mögött. Bejött a számítás. Ami viccnek indult, azt a liberális sajtó komolyan vette, és most már el is kezdtek cenzúrázni.

Mindig van lejjebb.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére