Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Korea hackerei nagyon ráálltak a Bitcoinra

Tóth Dalma

2017.12.23. 18:58

Betörtek a Youbit nevû rendszerbe, de nem ez volt az elsõ eset, hogy az észak-koreai hackerek Bitcoinokat akartak szerezni.
PHENJAN, 18:58

Betörtek a Youbit nevű rendszerbe, de nem ez volt az első eset, hogy az észak-koreai hackerek Bitcoinokat akartak szerezni.

A hackereknek sikerült betörniük a Bitcoinokkal kereskedő dél-koreai rendszerbe, ahol a virtuális pénz 17 százalékát el is lopták –írja az Express. A szakemberek szerint mindezért Észak-Korea tehető felelőssé, mint több korábbi betörésért. 

A Bithumb rendszerből korábban 7 millió dollár értékű digitális pénzt tulajdonítottak el. Mivel a Bitcoin árfolyama azóta csak emelkedett, ezért már 82,7 millió dollárt ér a virtuális fizetőeszköz. Az elkövetők továbbá 30 000 ember személyes adatait is megszerezték. A betörésre még februárban került sor, de csak júniusban vették észre. A hackerek októberben is próbálkoztak, de akkor nem jártak sikerrel. 

A kereskedelmi volumen alapján a Bithumb a virtuális pénzekkel foglalkozó legnagyobb dél-koreai tőzsde, míg világviszonylatban az első ötben van – írja az SG.

Észak-Korea ellen gazdasági szankciókat vezettek be atomfegyver-programja miatt. A kommunista diktatúra ezért más irányból próbál pénzhez jutni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére