Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Korea megígérte, hogy most egy ideig nem robbantgat

Bokor Gábor

2018.03.11. 11:10

Kim Dzsongun belátta, ha Trumppal akar találkozni, akkor egy ideig szüneteltetnie kell a lövöldözést.
PHENJAN, 11:10

Kim Dzsongun belátta, ha Trumppal akar találkozni, akkor egy ideig szüneteltetnie kell a lövöldözést.

Donald Trump amerikai elnök szombaton Twitter-üzenetében jelezte, Észak-Korea ígéretet tett, hogy szünetelteti rakétakísérleteit az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalások idejére.

Észak-Korea nem hajtott végre rakétatesztet 2017. november 28-a óta, s ígéretet tett, hogy a találkozóink idején sem fog. Úgy hiszem, tiszteletben tartja ezt a kötelezettségvállalást!"

– írta az amerikai elnök a közösségi oldalán.

Donald Trump nem tudja még, mi fog történni az esetleges találkozón, elmondása szerint az is lehet, hogy gyorsan feláll az asztaltól, de az is megtörténhet, hogy a világ számára a legnagyszerűbb megállapodást kötik majd meg egymással.

Hszi Csin-ping kínai elnök tényleg nagyon sokat segített"

– köszönte meg kínai kollégájának a segítségét.

Trump az Észak-Korea legjelentősebb kereskedelmi partnerének számító Kínával összefüggésben megjegyezte, hogy továbbra is segítőkész.

Az amerikai elnök telefonon beszélt még Abe Sindzó japán miniszterelnökkel is szombaton. A tárgyalásról azt írta, a japán kormányfő nagyon lelkes volt az Észak-Koreával tartandó találkozót illetően.

A dél-koreai elnök, Mun Dzsein nemzetbiztonsági tanácsadója csütörtök este Washingtonban közölte, hogy Donald Trump találkozik Kim Dzsongun észak-koreai vezetővel. Csung Jui Jong, a dél-koreai elnök tanácsadója szerint Phenjan kész feladni nukleáris programját, Kim Dzsongun elkötelezett az atomfegyver-mentesítés mellett, és a jövőben tartózkodni fog a további nukleáris és rakétakísérletektől.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére