Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Észak-Koreai rakéták sorozata miatt légiriadót rendeltek el egy dél-koreai szigeten

888.hu

2022.11.02. 09:15

Órákkal a rakétaindítások előtt Észak-Korea hevesen megfenyegette az éppen hadgyakorlatot tartó szomszédját és az Egyesült Államokat azzal, hogy atomfegyverek bevetésével a két országnak „szörnyű árat kell fizetnie” a katonai manőverért, amelyet Phenjan az ellene irányuló inváziós próbának tekint.

 

A dél-koreai hadsereg szerint Észak-Korea több mint tíz különböző típusú rakétát bocsátott fel keleti és nyugati partjainál. Az egyik rakéta a dél-koreai Ulleung-sziget felé repült, mielőtt végül a szigettől 167 kilométerre északnyugatra lévő helyen becsapódott. A dél-koreai hadsereg ezt követően légiriadót rendelt el a szigeten.

A rakéta becsapódási pontja mintegy 26 kilométerre volt a két állam tengeri határától. A dél-koreai hadsereg szerint

ez volt az első alkalom az országok 1948-as felosztása óta, hogy egy észak-koreai rakéta ilyen közel csapódott be a tengeri határhoz.

 

Dél-Korea szerdán közölte, levegő-föld rakétákkal hajtott végre kísérleteket, hogy megmutassa eltökéltségét, határozottan szembeszáll az észak-koreai provokációkkal.

Jun Szok Jol dél-koreai elnök rendkívüli értekezleten utasította a biztonsági tisztviselőket, tegyenek gyors lépéseket, hogy Észak-Korea szembesüljön provokációjának következményeivel.

A Koreai-félszigeten az utóbbi hónapokban elszabadultak az indulatok, mivel Észak-Korea nukleáris töltett hordozására képes rakétákkal kísérletezett, és olyan törvényt fogadott el, amely felhatalmazza nukleáris fegyvereinek megelőző bevetésére számos helyzetben. Egyes szakértők még mindig kételkednek abban, hogy Észak-Korea képes lenne elsőként atomfegyvert bevetni az amerikai és dél-koreai erőkkel szemben.

Észak-Korea azzal érvelt, hogy a közelmúltban végrehajtott fegyvertesztjei válaszok Washington és Szöul közös hadgyakorlataira, amelyet inváziós próbának tekint, beleértve az e heti, mintegy 240 harci repülőgép részvételével zajló déli katonai manővereket is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére