Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez lenne Trump elsõ rossz lépése?

Horváth József György

2016.12.09. 14:28

A megválasztott amerikai elnök a fosszilis energia hívét nevezi ki a szövetségi környezetvédelmi hivatal vezetõjének.
WASHINGTON, 14:28

A megválasztott amerikai elnök a fosszilis energia hívét nevezi ki a szövetségi környezetvédelmi hivatal vezetőjének.

Az oklahomai Scott Pruitt a leköszönő elnök, Barack Obama környezetvédelmi politikájának bírálójaként ismert, ő kerül a környezetvédelmi hivatal (EPA) élére.

A 48 éves Pruitt republikánus politikus, Oklahoma állam legfőbb ügyésze, és ádáz küzdelmet folytatott a szövetségi környezetvédelmi hivatal (EPA) ellen. Sajtóinformációk szerint várhatóan megszünteti a környezetszennyező anyagok kibocsátásának szabályozását, amelyet Obama elnökségének egyik nagy eredményeként tartanak számon.

Ez mindenesetre aggodalomra ad okot, hiszen szakértők szerint az Obama által bevezetett szabályozás hozzájárul a globális felmelegedés folyamatának lassításához.

Pruitt az EPA élén ugyanis komoly fenyegetést jelentene a megújuló energiaforrások felé mutató környezetpolitikára.

Az EPA nagyon régóta és ellenőrizetlenül költötte az adófizetők pénzét energiaellenes programra, amellyel ráadásul milliók munkahelyét tette tönkre, és kárt okozott kiváló gazdáinknak a mezőgazdaságban és más vállalatoknak is"

– olvasható Trumpnak a Pruitt melletti döntés indoklásában.

Csütörtöki sajtóinformációk már jelezték, hogy a megválasztott elnöknek megvan a jelöltje a munkaügyi minisztérium élére is, Andy Puzder személyében, aki egyik tanácsadója volt a kampány idején, és a Fox televízióban néhány nappal ezelőtt arról beszélt, hogy szívesen elfogadna miniszteri felkérést Donald Trumptól – írja az MTI.

A megválasztott elnök rövidesen találkozik Alan Mulallyvel, a Ford autógyár volt elnök-vezérigazgatójával, aki a cég teljes újjászervezését és megújulását irányította, és jelenleg a Google igazgatótanácsának tagja. A találkozó tényéből egyes sajtóorgánumok – így például a Politico is – azt a következtetést vonják le, hogy Mulally helyet kaphat a leendő Trump-kormányzatban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére