Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Faji kvóták szerint válogatja ki mûsorvezetõit a BBC

Bokor Gábor

2016.09.25. 20:58

Egyre több emberhez akar eljutni a brit közszolgálati adó. Ehhez a csatorna igyekszik minden, az országban jelenlévõ kisebbségbõl mûsorvezetõt és bemondót válogatni.
LONDON, 20:58

Egyre több emberhez akar eljutni a brit közszolgálati adó. Ehhez a csatorna igyekszik minden, az országban jelenlévő kisebbségből műsorvezetőt és bemondót válogatni. 

A brit közszolgálati csatornától kiszivárgott e-mailekből kiderült, hogy a csatorna vezetői a legtöbb műsorban igyekeznek több kisebbségi műsorvezetőt és újságírót felvenni – mindezt persze nem a tolerancia jegyében teszik, hanem azt várják, hogy megugrik a nézettség. 

Elsősorban színes bőrű és ázsiai munkatársakat keresnek. 

Egy, a Daily Mailnek nyilatkozó informátor szerint a BBC dolgozói megalázva érzik magukat, hiszen a műsorvezetőket a tudás és a tehetség alapján kellene kiválasztani és nem faji vagy származási alapon.

Amint tudjátok, a Look North-t (a BBC észak-angol megyéire specializált kiadása) sokkal kevesebben nézik a színes bőrűek, az ázsiaiak és az egyéb etnikai kisebbségekhez tartozók. Míg a yorkshire-i, fehér lakosság 52 százaléka szokott minket nézni, addig a bevándorlók leszármazottjai közt csak 33 százalék az arányunk" 

– áll a kiszivárgott e-mailben. 

A médiaóriás szóvivője azt mondta a levél kiszivárgása után, hogy a BBC-ért minden állampolgár fizet, ezért fontos, hogy kiszolgálják a közönséget. 

Jelenleg jóval kevesebben néznek minket északon, így muszáj tennünk valamit, hogy javítsunk a számokon" 

– fogalmazott a szóvivő. 

(The Sun, DailyMail)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére