Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyveres kíséret ügyelt a fegyvertartás szigorításáért tüntetõk biztonságára

Forisek Ádám

2018.03.25. 15:18

Százezrek tüntettek a fegyvertartásra vonatkozó szabályok szigorításáért Washingtonban és számos amerikai nagyvárosban szombaton. A dolog szépsége, hogy végig fegyveres rendõri erõk védték a menetelõket.
WASHINGTON, 15:18

Százezrek tüntettek a fegyvertartásra vonatkozó szabályok szigorításáért Washingtonban és számos amerikai nagyvárosban szombaton. A dolog szépsége, hogy végig fegyveres rendőri erők védték a menetelőket. 

Úgy vélem, hogy a fegyver ostoba dolog. Önmagában az is elég ijesztő, hogy biztonság őrök vannak az iskolában. Nem kellenek fegyveres tanárok."

– idézi az MTI a washingtoni felvonulás egyik résztvevőjét, a 11 éves Zoe Tate-et. Az övéhez hasonló gondolatok vittek utcára több százezer embert amerikai nagyvárosokban.

Tiltakozásokra került sor Bostonban, New Yorkban, Chicagóban, Houstonban, Fort Worthben, Texasban, Minneapolisban és a tömeggyilkosság színhelyén, a floridai Parklandben.

Miért számítanak inkább a fegyvereid, mint a mi életünk?"

– állt az egyik transzparensen.

A kezdeményezés mögé nagyon gyorsan felsorakozott az amerikai liberális elit: Barack Obama volt demokrata elnök erkölcsi támogatásáról biztosította a menetet, és számos hollywoodi celeb is beállt a menet mögé, úgy mint Oprah Winfrey, George Clooney és Miley Cyrus. Összeköti őket, hogy 2016-ban mindannyian erősen Hillary Clinton mellett kampányoltak.

A sors iróniája, hogy a fegyverellenes menetelőket végig fegyveres erők védelmezték:

Hogy a menetelők tiltakoztak-e az ellen, hogy fegyveresek biztosították a békés menetelés lehetőségét, nincs információ.

Az Egyesült Államok a nyugati országok között az egyetlen, ahol a fegyverviselés alkotmányos alapjog az alaptörvény 1791-ben elfogadott második kiegészítése óta, de a vásárlás és viselés szabályait az egyes államok határozzák meg.

Az amerikai Nemzeti Fegyverszövetség (NRA) nem fűzött megjegyzést a szombati eseményekhez. Az NRA a fegyveres erőszak ellen meghirdetett, március 14-i diákfelvonulásokra válaszul egy géppisztoly képét tette közzé a Twitteren a következő üzenet kíséretében: "Köszi, de majd én ellenőrzöm a saját fegyvereimet".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére