Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fegyverkezik Amerika: napról napra dőlnek meg az eladási rekordok

Békési Marcell

2020.10.29. 07:00

Ötmillió új fegyverbirtokos van az Egyesült Államokban, sokan közülük a szabad fegyvertartást is ellenezték. Ha a pénztárca szavaz, könnyen polgárháborúvá szélesedhet a politikai konfliktus.

Minden szempontból rendkívüli évnek vagyunk a hajrájában: a koronavírus miatt leálló civilizáció, már-már polgárháborús méreteket öltő tüntetéshullám, kommunisták foglalnak el kerületeket amerikai városokban, és egy elnökválasztás, amely mindent is eldönthet: nem csoda, hogy sokan már az apokalipszisre készülnek.

Ez mindenesetre szépen tükröződik az FBI statisztikáiban, amelyek szerint a fegyvereladások már az év első felében rekordot döntöttek a koronavírus-járvány miatt, az igazi konjunktúrát viszont a BLM-mozgalom indította el:

soha nem látott mértékben vásárolnak maguknak fegyvert védelmet kereső fiatal fehér nők.

De nem csak ők: a fekete fiatalok körében és a kertvárosi, családi házas övezetekben is megnőtt a kereslet. Összességében 170 százalékkal nőtt a fegyvervásárlási kedv a koronavírus-járvány alatt, és bár a második fél évről még nincsenek adataink, az amerikai Nemzeti Fegyveres Egyesület,

az NRA arról számolt be, hogy mindennap ezernél több új beiratkozót regisztráltak az elmúlt hetekben, amit még sosem tapasztaltak.

Tavaly egyébként a felnőtt amerikaiak 30 százaléka birtokolt fegyvert – engedéllyel –, és 43 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy olyan háztartásban él, ahol legalább egyvalakinek van lőfegyvere.

A számok idén tovább emelkedhettek, és ez az elnökválasztásra is kihatással lehet, de leginkább arra, ami utána következik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére