Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felfüggesztették a burkinitilalmat

Sümeghi Lóránt

2016.08.26. 15:58

A legfõbb francia közigazgatási bíróság döntésének értelmében nem összeegyeztethetõ az emberi jogokkal a burkinitilalom kivitelezése.
PÁRIZS, 15:58

A legfőbb francia közigazgatási bíróság döntésének értelmében nem összeegyeztethető az emberi jogokkal a burkinitilalom előírása. 

A hetek óta húzódó burkinitilalom körüli vita újabb csavart vett, miután pénteken a közigazgatási bíróság felfüggesztette az ortodox iszlám által előírt úszódruha hordásának korlátozását. Az indoklás szerint

a tilalom egyértelműen és súlyosan ellentmond a vallásszabadságnak, és az alapvető emberi jogoknak."

A bíróság magyarázata azonban sok francia lakost meglepett, mivel az országban egész Európa-szerte elsőként tiltották be a közintézményekben a burka viselését. Így a burkini kapcsán meglehetősen váratlanul érte az állampolgárokat, hogy épp a vallásszabadságra hivatkozva került felfüggesztésre a különös úszóruha viselete.

A testület állásfoglalását egy jogvédő szervezet, az Emberi Jogok Ligája kérte, amely beadványában a francia Riviérán fekvő Villeneuve-Loubet-ben bevezetett burkinitilalom feloldását kérte arra hivatkozva, hogy a lépés ellentétes a szabadságjogokkal. A francia jogrendszer lehetővé teszi a bíróságok számára, hogy az ítélethozatalt megelőzően ideiglenes határozatokat hozzanak bizonyos ügyekben.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére