Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok miatt felütötte a fejét a tbc Münchenben

Pörge Béla

2018.04.14. 18:48

A bajor város egyik olyan iskolájában, ahol fõleg migránsok tanulnak, több diák és egy tanár is tuberkulózisos lett.
MÜNCHEN, 18:08

A bajor város egyik olyan iskolájában, ahol főleg migránsok tanulnak, több diák és egy tanár is tuberkulózisos lett.

A fiatal bevándorlókat a munkaerőpiacra felkészíteni hivatott intézményben nyilvánvalóan megugrott a tbc-s megbetegedések száma — írja a Focus.

Január óta hat diákról és egy tanárnőről derült ki, hogy tuberkulózisban szenved. A tbc, magyarul gümőkor a 20. században és azt megelőzően a világ legelterjedtebb, legtöbb halálesetét okozó betegség volt. A 21. századra eljutottunk oda, hogy a fejlett világból szinte eltűnt ez a kór, Európában csak a Kárpátokon túl fordult elő nagyobb számban, azonban a világ szegényebb részein, így Ázsia egyes részein és Afrikában manapság sem ritka betegség.

A 2015 óta tömegével Európába érkező migránsoknak köszönhetően az öreg kontinensen is egyre több ilyen megbetegedés fordul elő, jó példa erre ez a legfrissebb németországi eset.

A Focus is felhívja rá a figyelmet, hogy Németországban 2015 óta folyamatosan növekszik a tbc-s megbetegedések száma. Ennek ellenére az iskola vezetése óva int attól, hogy politikai következtetéseket vonjanak le az esetből, szerinte a helyiekre egyáltalán nem jelent veszélyt a tbc.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére