Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fény derült a titkos migránsútvonalra

Tóth Dalma

2017.01.13. 22:18

Egyre több migráns Litvánián keresztül érkezik Európába - állítják a litván határõrök, akik szerint nincs hatékony megoldás az embercsempészek ellen.
VILNIUS, 22:18

Egyre több migráns Litvánián keresztül érkezik Európába - állítják a litván határőrök, akik szerint nincs hatékony megoldás az embercsempészek ellen.

Az illegális bevándorlók Fehéroroszországon keresztül érkeznek Litvániába. Az embercsempészeket egy orosz bűnszervezet irányítja, ezért szinte lehetetlen fellépni ellenük, mert elérhetetlenek a litván igazságszolgáltatás számára.

Eddig már több száz vietnami állampolgárt próbáltak az EU területére bejuttatni, de érkeznek szíriai és iraki bevándorlók is. A vietnamiak többsége korábban Oroszországban dolgozott, de a gazdaság hanyatlása miatt, inkább Európa felé veszik az irányt. Úgy gondolják, hogy az EU-ban könnyebben találnak maguknak munkát. Amikor sikerül eljutniuk Fehéroroszországba, csecsen embercsempészek segítségével mennek tovább Litvánia fel.

A litván határőrök szerint az útvonalat már évek óta használják a migránsok, akiket embercsempészek segítenek. Az illegális bevándorlók már új útvonalat is megpróbáltak kialakítani.

Sokan, legfőképp a szíriai és iraki bevándorlók Litvániát elérve észak felé veszik az irányt. Céljuk, hogy elérjék valamelyik skandináv országot - írta az Express konzervatív brit lap.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére