Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Figyelmeztetés: Nem állunk készen az energiaválságra

888.hu

2022.09.22. 07:55

Jön a tél!

 

A Svéd Polgári Vészhelyzeti Ügynökség (MSB) arra figyelmeztetett, hogy az ország nincs felkészülve az idén télen fenyegető energiaválságra, és közölte, hogy a vállalkozások és a kiszolgáltatott emberek komoly veszélynek vannak kitéve, ha áramhiány és áramszünetek lépnek fel.

Mivel a Ringhals 4 atomreaktor legalább jövő év január végéig nem üzemel, az MSB aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy

Svédország nem lesz képes elegendő energiát biztosítani a tél folyamán, mivel az országnak gondjai lesznek az áramimporttal is, ha a hazai termelés nem elegendő.

 

Az SVT televízió beszámolója szerint az Oroszországgal szembeni szankciók, valamint a franciaországi és norvégiai villamosenergia-termelés csökkenése rendkívül megnehezítheti Svédország számára, hogy a tél folyamán a kínálat megfeleljen a keresletnek, és ez a svédeket is érintheti, mivel áramkimaradások léphetnek fel országszerte.

 

Sajnos a felkészültség általában nagyon gyenge. Már 2011-ben 50 ezer, az áramellátástól függő, társadalmilag fontos vállalkozást azonosítottunk Svédországban. Ezek közül ma nagyon kevésnek van tartalék energiaellátása.”

 

– mondta Jan-olof Olsson, az MSB ellátási felkészültségért felelős vezetője, hozzátéve:

 

Ennek az a következménye, hogy sok vállalkozás egyszerűen bezárja kapuit áramkimaradás esetén, mert nincs B-terv”.

 

Olsson a kiszolgáltatott emberekre leselkedő veszélyt is kiemelte:

 

Azokat az embereket, akiknek otthonukban életfenntartó gépek vannak és otthoni egészségügyi ellátást kapnak, mindig veszélyezteti az áramkimaradás. Még ha van is tartalék áramellátás, átállást kell végrehajtani.”

 

Az energiaválság miatt a múlt hónapban Svédországban az áram ára az ország egyes területein a tavalyihoz képest mintegy 400 százalékkal emelkedett. Anders Borg volt svéd pénzügyminiszter a hónap elején arra figyelmeztetett, hogy az energiaválság még a 2008-as pénzügyi válságnál vagy a koronavírus-járványnál is súlyosabb lehet, mondván, hogy az olyan tényezők, mint a földgáz oroszországi elzárása és a németországi energiahiány súlyos következményekkel járhat Európa többi részére nézve.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére