Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Francia filozófus: a migráció elsõ áldozatai a zsidók

Forisek Ádám

2019.02.24. 13:58

Alain Finkielkraut francia filozófus is úgy látja: a migráció a legfõbb kérdés ma Európában.

A francia filozófussal a Die Welt készített interjút a héten. Ebben Finkielkraut leszögezte: teljes nonszensz volt Angela Merkel német kancellár részéről, hogy a kontinenst azzal hitegette: "wir shaffen das", azaz "megcsináljuk".

A németek végre el akarták érni, hogy erkölcsileg feddhetetlenné váljanak. Ezzel azonban a zsidóknak okoztak kárt. Õk ugyanis az elsődleges szenvedői annak, hogy egyre több és több migránst engednek be az országba."

A filozófus maga egyébként "felelősségteljes, szigorú" bevándorláspolitika mellett érvel, mivel szerinte a migránsok integrációja egyre nehezebbé válik. A folyamatos bevándorlás pedig egy olyan állapotot eredményezhet, hogy már fordítva fog történni az integráció, és a franciáknak kell majd alkalmazkodniuk a muszlimokhoz.

Múlt szombaton Finkielkrautot egy antiszemita demonstráló inzultálta a sárgamellényes tüntetésen, de mint kiderült, az illető egy iszlamista szélsőséges volt. Mint mondta, sokan próbálják meggyőzni az embereket, hogy az egyre terjedő antiszemitizmust voltaképpen az újjáéledő nacionalizmus eredményezi. A filozófus szerint azonban nem erről van szó: azok a bevándorlók szítják ezeket az indulatokat, akik meg vannak győződve arról, hogy Franciaország nemsokára muszlimmá válik.

Finkielkraut ugyanakkor figyelmeztet: ha így folytatódik Nyugat-Európában a társadalmak átalakulása (amely többnyire akaratukon kívül történik), akkor sajnos eljuthatunk arra a pontra, hogy az antiszemitizmus is pusztán egy marginális problémává töpörödhet majd.

Szabályosan menekülnek a zsidók Párizs külvárosaiból a muszlim migránsok miatt

2019. február 22. 17:08 Féltik a testi épségüket, ezért máshova költöznek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére