Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Franciák milliói háborodtak fel azon, ahogyan a rendõrök letartóztattak egy csoportnyi diákot

888.hu

2018.12.07. 16:00

Mintha a kivégzéshez sorakoztatnák fel õket - olvasható az egyik kommentben. A rendõrök egy csapatnyi középiskolás tüntetõre csaptak le, akiket utána a földön térdepeltettek. A videó tegnap került ki az internetre, azóta több mint kétmillióan látták.

A videó egy olyan Twitter-csatornán jelent meg, amelyen kifejezetten a rendőri erőszakról készült felvételek látnak napvilágot. A felvételen a francia diákokat a puszta földön térdepeltetik a rendőrök, a karjukat pedig tarkójukon kell összekulcsolniuk. Mellettük gumibottal és pajzzsal felfegyverzett rendőrök állnak. A videó heves reakciókat váltott ki és szélsebesen terjed a neten.

A diákok a videó tanúsága szerint Franciaország északi részének középső vidékén található Mantes-la-Jolie középiskolájába járnak és Macron oktatási reformja ellen tiltakoztak.

Kemény kommentek olvashatóak a videó alatt. Az egyik hozzászóló szerint olyan, mintha golyó általi halálbüntetést akarnának végrehajtani a rendőrök azzal, hogy alakzatban, a földön térdepeltetve tartják a gyerekeket.

Csütörtökön a rendőrök 153 embert tartóztattak le Mantes-la-Jolie városában.

Az esetről van egy másik, kevésbé látványos videó is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére