Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Franciaország: az ügyészség megtiltotta egy párnak, hogy terrorista után nevezzék el gyermeküket

888.hu

2016.11.19. 18:58

A francia hatóságok meg akarják tiltani egy nizzai házaspárnak, hogy egy olyan terrorista nevét adják a gyermeküknek, aki 2012-ben hét emberrel végzett, köztük három gyermekkel. A hatóság szerint a névadás miatt a gyereknek késõbb elõítéletekkel kellene szembenéznie.
NIZZA, 18:58

A francia hatóságok meg akarják tiltani egy nizzai házaspárnak, hogy egy olyan terrorista nevét adják a gyermeküknek, aki 2012-ben hét emberrel végzett, köztük három gyermekkel. A hatóság szerint a névadás miatt a gyereknek később előítéletekkel kellene szembenéznie.

Egy nizzai házaspár még novemberben nevezte el újszülött fiúgyermekét Mohamed Nizar Merah-nak. A név majdnem azonos egy Al-Kaida harcos, Mohammed Merah nevével, aki még 2012-ben Montauban-ban és Toulouse-ban ölt meg hét embert, köztük három zsidó vallású gyermeket. Merah-t végül megölték a francia különleges egységek egy harminc órán át tartó tűzpárbajban, Toulouse-ban.

Jean-Michel Pretre nizzai ügyész szerint a hatóságok ki fogják vizsgálni a névadást.

Franciaországban mindenki tudja, hogy Mohamed Merah egy olyan személy, aki terrorcselekményt hajtott végre Toulouse-ban és Montauban-ban"

– mondta az ügyész. A hatóságok most azt vizsgálják, hogy milyen problémái lehetnek a gyermeknek, illetve milyen hátrányos megkülönböztetés érheti a névválasztás miatt – tette hozzá Pretre.

Nizza városa szintén megszólalt az ügyben.

A fiúgyermek érdekeivel ellentétes a szülők névválasztása, mivel az egy terrorista nevéhez hasonlatos – adta hírül egy közleményben a nizzai városvezetés az egyik helyi lapban.

Az egyelőre nem világos, hogy a szülők direkt választották a nevet gyermeküknek, vagy egyszerűen nem hallottak még Merah-ról, a terroristáról.

Franciaországban a szülők szabadon választhatnak nevet gyermeküknek, azonban a hatóságok beavatkozhatnak, amennyiben úgy ítélik meg, hogy a gyermeket hátrány érheti, ha nem megfelelő a kiválasztott név.

A hatóságok az elmúlt években több esetben is beavatkoztak a névadásba. 2009-ben Valenciennes városában megtiltották egy párnak, hogy Nutellának nevezzék el újszülött gyermeküket. Ugyanebben az évben Raismes városában a helyi bíró szintén megtiltotta egy másik párnak, hogy a Fraise (Eper, Eperke) nevet adják kislányuknak.

(RT)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére