Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gauck: akik tele vannak gyûlölettel, azoknak nem jár semmi

Pörge Béla

2016.10.15. 09:58

Joachim Gauck német elnök provokatív kijelentést tett azokra a németekre utalva, akik a német egység ünnepén adtak hangot elégedetlenségüknek.
BERLIN, 09:58

Joachim Gauck német elnök provokatív kijelentést tett azokra a németekre utalva, akik a német egység ünnepén adtak hangot elégedetlenségüknek.

A német államfő, akinek a mandátuma 2017 februárjában jár le, korábban többször is tett migránsvédő kijelentéseket. Nemrég például a teljes lakosságot hülyének nevezte, most "csak" az úgynevezett Wutbürgerek ellen emelt szót.

Gyűlölködhetnek, amennyit csak akarnak, de Németország nekik semmit sem fog adni. Olyan időket élünk, amikor egyre többször fogják átlépni a jóérzés határait."

Gauck elsősorban azokra támadt verbálisan, akik a Pegida rendezvényein szoktak részt venni, illetve akik Merkel ellen tüntettek.

Ezt az országot a szabadság, a biztonság és a demokrácia jellemzi, soha nem látott mértékben. De nem azok számára, akik tele vannak haraggal és gyűlölettel."

Gauck szerint az ország minden részében élnek olyanok, akik segíteni szeretnének azokon, akik bajban vannak. Az államfő szerint hidakat kell építeni az eltérően vélekedők közé, persze itt is kivételt tesz a Pegida szimpatizánsaival, mivel őket lényegében kizárja a társadalomból.

Másképpen vélekedik a helyzetről Markus Ulbig, a CDU szászországi belügyminisztere. Szerinte párbeszédet kell folytatni a Pegidával, azonban úgy látja, hogy a szervezet vezetői nem nyitottak erre.

(Kronen Zeitung)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére