Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Görögország már nem bír a kettõs nyomással

Tóth Dalma

2016.09.12. 22:08

Görögországra kettõs teher nehezedik: Európából és Törökországból is érkeznek a migránsok Athénba.
ATHÉN, 22:08

Görögországra kettős teher nehezedik: Európából és Törökországból is érkeznek a migránsok Athénba.

A migránsok folyamatosan átszivárognak Törökországból Görögországba, és Németországból is visszaküldik Athénba az illegális határátlépőket.

Jelenleg naponta 100 migráns érkezik Törökországból. Csak az elmúlt hónapban 3 000 illegális határátlépő érkezett az országba, akik csak még jobban leterhelik az amúgy is túlterhelt görög befogadóállomásokat, ezért a körülmények már elviselhetetlenek.

A görög kormány enyhíteni szeretné az országra nehezedő nyomást, ezért több más országgal együtt egy közös nyilatkozatot adtak ki Brüsszelnek címezve. A görög miniszterelnök, Alekszisz Ciprasz és további hat EU tagállam – köztük Franciaország, Olaszország és Spanyolország – közösen aláírtak egy dokumentumot amelyben az EU-t arra kérik, hogy átfogó, mindenki számára megfelelő megoldást nyújtson a menekültválságra.

Az országok felül szeretnék vizsgálni a dublini rendeletet, ami szerint a migránst abba az országba toloncolják vissza, ahol elsőként az EU területére lépett, valamint felgyorsítanák az illegális határátlépők kitelepítési programját.

A görög miniszterelnök szerint indokolatlanul nagy nyomás nehezedik a migránsválság miatt az EU határán fekvő országokra, mint például Görögországra és Olaszországra.

(Zuerst!)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére