Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha a franciák is lelépnek, vége az uniónak

Bokor Gábor

2017.04.13. 21:28

Pierre Moskovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa szerint amennyiben a franciák is elhagyják az Európai Uniót, az a nemzetközösség végét jelentené.
PÁRIZS, 21:28

Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa szerint amennyiben a franciák is elhagyják az Európai Uniót, az a nemzetközösség végét jelentené.

A volt francia gazdasági miniszter, aki most az Európai Bizottság egyik vezető pozícióját tölti be, az EurActivnak adott interjút, melyben kifejtette véleményét a hamarosan sorra kerülő francia választásokról és a jövőről.

A politikus komolyan aggódik amiatt, hogy az egyre nagyobb elégedetlenség miatt akár a gallok is népszavazhatnak az uniós tagság esetleges megszüntetéséről.

Egyelőre nincs a nemzetközi porondon terítéken, hogy mi is lesz a két hét múlva esedékes francia elnökválasztás után, sőt, nincs is egyáltalán kampányhangulat. Bár egyáltalán nem lefutott meccs a voksolás kimenetele, hiszen még a legesélytelenebb jelölt is befuthat, még Franciaországban is viszonylag csend van.

Brüsszelre minden nehézséget egyszerre zúdul majd a nyakába, ami sok lehetőséget ad majd az euroszkeptikusoknak, ám egyelőre semmi nem indokolja franciák europesszimizmusát"

– mondta a politikus, aki szerint kétségtelenül egyre nagyobb a Brüsszellel szembeni ellentét Franciaországban.

Moscovici szerint amennyiben a Nemzeti Front jelöltje, Marine Le Pen nyeri a választásokat és sikeresen elindítanák egy népszavazás után a kilépési folyamatot, mint történt a briteknél, akkor komoly veszélybe kerülne az Európai Unió egysége, mely akár a végképp lehúzhatná a rolót.

Az Európai Bizottság kutatásai szerint a franciák alapvetően EU-pártiak, több mint hetven százalékuk áll a közösség mellett annak ellenére, hogy komoly aggályaik vannak azzal kapcsolatban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére