Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha az oltásellenes baloldalon múlt volna, most ott tartanánk, mint ezek az országok

888.hu

2021.05.31. 18:10

Miközben Magyarországon szinte az összes korlátozó intézkedést megszüntették, Nyugat-Európában egyáltalán nem rózsás a helyzet.

 

A mai adatok szerint Magyarországon a beoltottak száma 5 146 949 fő, közülük 3 611 690-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Az ötmilliós határt május 22-én érte el hazánk, így előbb indulhatott újra az élet és a gazdaság, mint az európai uniós országok többségében.

Miközben itthon már vége a kijárási tilalomnak, a közterületi maszkviselésnek és a távolságtartásnak, a nyugat-európai országokban még mindig életben vannak ezek a szabályok.

Franciaország

Franciaországban este 9 órától reggel 6-ig tart a kijárási tilalom, ez alól a munkavégzés, az egészségügyi és családi szükséghelyzet adhat felmentést, illetve a háziállatok sétáltatása is megengedett a lakóhely közelében. Az intézkedés eltörlése csak június végétől várható.

Németország

Legkésőbb június 30-ig érvényben van az országos korona-vészfékrendszer, aminek alapján a fertőzöttségi ráta 100-as értéke felett az adott körzetben este 10 órától reggel 5-ig kijárási korlátozás van érvényben.

Ausztria

A szomszédban ugyan több korlátozó intézkedést is eltöröltek, de az üzleteknek, rendezvényeknek este 10-kor be kell zárniuk, illetve véget kell érniük, az embereknek pedig továbbra is tartaniuk kell a kétméteres távolságot, és a maszkviselési szabályokon nem változtattak.

Olaszország

Olaszországban, ha jól alakulnak a számok, a kormány csak június 21-én tervezi megszüntetni az éjszakai kijárási tilalmat a járványügyi szempontból alacsony kockázatú területeken.

Görögország

Görögországban éjjel fél 1 és reggel 5 óra között van érvényben kijárási korlátozás.

Hollandia

Kinyitottak a vendéglátóhelyek teraszai, de azok csak reggel 6-tól este 8-ig lehetnek nyitva, és csak egy háztartásban élők ülhetnek együtt, vagy maximum 2 ember, továbbá a távolságtartási szabályok is érvényben maradtak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére