Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha együtt érzel a palesztin családokkal, nem vagy jó képviselõ

Horváth József György

2016.02.08. 07:08

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök engedélyt adott egy olyan törvény kidolgozására, amely elvenné a "nem megfelelõen viselkedõ" képviselõk mandátumát.
JERUZSÁLEM, 07:08

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök vasárnap engedélyt adott egy olyan törvény kidolgozására, amely elvenné a "nem megfelelően viselkedő" képviselők mandátumát.

Mit jelent az, hogy nem megfelelően viselkedő?

A nem megfelelően viselkedő képviselők mandátumának felfüggesztése azt követően került napirendre, hogy az izraeli parlament három arab képviselője látogatást tett olyan családoknál, akik szeretteit merénylet, vagy tüntetés során kialakult dulakodás közben izraeli katonák ölték meg. Az arab képviselőket emiatt több politikus bírálta.

A tervek szerint a mandátum felfüggesztéséhez az izraeli parlament (kneszet) képviselőnek legalább háromnegyedének támogatására lenne szükség. A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint egy képviselő csak akkor függeszthető fel, ha elítélik valamilyen bűncselekményért.

Izraelben és a palesztin területeken az elmúlt hónapokban megszaporodtak a késes támadások, melyek során 165 palesztin, 26 izraeli, egy-egy amerikai, eritreai és szudáni vesztette életét.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére