Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha ez a törvény átmegy, végre nem tartóztathatják fel Trump rendeletét a bíróságok

Forisek Ádám

2017.07.16. 08:28

Az új javaslat jelentõsen kibõvítené a Belbiztonsági Minisztérium (DHS) jogkörét, amellyel felgyorsíthatják az illegális bevándorlók kitoloncolását.
WASHINGTON, 8:28

Az új javaslat jelentősen kibővítené a Belbiztonsági Minisztérium (DHS) jogkörét, amellyel felgyorsíthatják az illegális bevándorlók kitoloncolását. 

A DHS-nek 2004 óta jogában áll megkerülni a bíróságok ítéletét olyan bevándorlók ügyében, akik kevesebb mint két hetet tartózkodtak illegálisan az országban, és a határ 160 kilométeres körzetében tartóztatták fel őket.

Az új törvényjavaslat értelmében a DHS bárkit kitoloncolhat, aki nem tudja bizonyítani, hogy 90 napja folyamatosan az országban él.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, Trump elnök keményebb határvédelmet hirdető politikája következtében megduplázódott az illegális bevándorlók letartóztatásának száma.

A javaslatot jelen pillanatban is vizsgálják, ám életbe lépéséhez nem szükséges a kongresszus beleegyezése.

A változtatások lehetővé teszik a DHS számára, hogy jóval hatékonyabban lépjenek fel az illegálisan az országban tartózkodó személyek ellen”

– mondta a DHS egy szóvivője.

A jogvédők természetesen elítélik a javaslatot, szerintük ugyanis túl szigorú az illegális bevándorlókkal szemben.

A DHS szerint ugyanakkor nemzetbiztonsági célokat szolgál, továbbá a bevándorlásügyi bíróságok inkompetenciáját is megoldaná, hiszen az illegális bevándorlókkal foglalkozó ügyek nem ritkán két évig húzódnak. 2017-ben 534 000 kitiltási ügy vesztegelt a bíróságokon. 

(The Washington Post)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére