Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha megválasztják, Le Pen megfogadta, nem fog szarozni

Sümeghi Lóránt

2017.04.18. 18:58

Öt nappal a francia elnökválasztás elsõ fordulója elõtt Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke és államfõjelöltje kedden elmondta, hogy megválasztása esetén a legális bevándorlásra tervezett moratórium "néhány hétig" fog tartani, s kérni fogja "a tartalékos katonák behívását, hogy segítsenek a határok visszaállításában".
PÁRIZS, 18:58

Öt nappal a francia elnökválasztás első fordulója előtt Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke és államfőjelöltje kedden elmondta, hogy megválasztása esetén a legális bevándorlásra tervezett moratórium "néhány hétig" fog tartani, s kérni fogja "a tartalékos katonák behívását, hogy segítsenek a határok visszaállításában".

Moratóriumot fogok hirdetni addig, amíg életbe lépnek azok az intézkedések, amelyekkel elérhetjük a 10 ezres (bevándorlási) kontingenst, ez a hosszabb időre szóló vízumok moratóriuma lesz, amely eltart majd néhány hétig és ez alatt fel tudjuk mérni, hol is tartunk"

– mondta Marine Le Pen az RTL rádiónak adott interjúban.

A moratórium nem szerepel a párt 144 pontos elnökválasztási programjában. Az április 23-i első forduló egyik favoritjának számító radikális jobboldali politikus hétfő esti nagygyűlésén jelentette be, hogy köztársasági elnöksége első intézkedése Franciaország határainak visszaállítása lesz, és azt is jelezte, hogy a legális bevándorlásra azonnali moratóriumot rendel el, ha május 7-én megválasztják köztársasági elnöknek.

Marine Le Pen a jelenlegi évi mintegy 200 ezer legálisan – elsősorban családegyesítéssel (90 ezer) és diákként (70 ezer) – érkező bevándorló számát 10 ezerre csökkentené.

"A turista vízumokat illetően nincs szó moratóriumról, és azon diákok esetében sem, akik a vízumuk meghosszabbítását fogják kérni a következő évre" – hangsúlyozta Le Pen, aki elsősorban az általa jelentős számúnak tartott családegyesítési és a magánéleti okokból kért vízumok számát csökkentené. Marine Le Pen elutasította azt a felvetést, hogy a családegyesítés felfüggesztése ellentétes lenne az Emberi Jogok Európai Bíróságának joggyakorlatával. 

Néhány hétig szükség lesz rá, hogy mérleget készítsünk, a valóság az, hogy a tömeges bevándorlás, a migrációs áradat nem kitaláció"

– hívta fel a figyelmet a Nemzeti Front elnöke. Szerinte a "bevándorlás súlyos teher, nem szerencse, hanem tragédia".

Marine Le Pen megválasztása esetén  behívná a tartalékos katonákat, miután azonnal visszaállítaná a határokat. Ez az elképzelés sem szerepel a 11 pontos elnökválasztási programban. A schengeni egyezmény felfüggesztése, 15 ezer új rendőri és csendőri állás létrehozása, valamint a dzsihadista gyanú miatt megfigyelt külföldiek azonnali kiutasítása is Marine Le Pen  első és azonnali elnöki intézkedései között szerepel, ha államfőnek választják a franciák.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére