Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha nincs szakállad, nem lehetsz terrorista

Sümeghi Lóránt

2016.01.21. 08:26

Több mint tízezer férfinak borotváltatta le a szakállát a tádzsik rendõrség annak érdekében, hogy megakadályozzák radikalizációjukat.
DUSANBE, 7:35

Több mint tízezer férfinak borotváltatta le a szakállát a tádzsik rendőrség annak érdekében, hogy megakadályozzák radikalizációjukat. 

A közép-ázsiai országban, Tádzsikisztánban a terrorelhárítás jegyében erőteljesen korlátozzák a muzulmán kisebbségek jogait. A radikalizációtól tartva, a kormány kiadta a rendőrségnek azt a feladatot, hogy akár erőszakkal is, de 13 000 férfinak borotválja le szakállát, mivel az a szélsőségesség előszobája.

Ezen felül több hagyományos muzulmán népviseletet is áruló boltot is bezárattak a tádzsik hatóságok. A szekuláris, önkényes kormányzat továbbá meg szeretné azt is tiltani, hogy a kisebbségben lévő muzulmán családok arab nevekkel illethessék világra jövő gyerekeiket is. A szigorú korlátozások nem új keletűek, miután tavaly szeptemberben az egyetlen muzulmán, legitim politikai pártot is betiltatta a kormányzat.

A volt szovjetunió összeomlása után, a többi hasonló helyzetű országgal összhangban, Tádzsikisztán sem találja igazán öntudatát és identitását, ennek köszönhetőek a szélsőséges politika és társadalmi kilengések.

(Al Jazeera)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére