Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Háborús állapotok Lyonban, erőszak és gyújtogatás minden éjjel | VIDEÓ

888.hu, Origo

2021.03.09. 07:25

Csütörtök este óta zavargások vannak és erőszak tombol Lyon több városrészében, feldühödött fiatalok kukákat, parkoló autókat gyújtanak fel, békés járókelőket vernek meg, és egy rendőrautót is megtámadtak, amely a tűzben teljesen megsemmisült. Az erőszak állandósult, minden éjszaka ez van – közölte az Origo.

 

Az egyik, elsősorban bevándorlók lakta előváros polgármesterét halálosan megfenyegették, Jérémie Bréaud-t azóta rendőrök őrzik. Túlságosan egyértelműen fogalmazott a tombolókkal kapcsolatban, ez a bűne – írták.

Fotó: Olivier Chassignole/AFP

A francia belügyminiszter, Gérald Darmanin a nemzeti rendőrség és a csendőrség több száz tagját vezényelte a helyszínre, hogy segítsenek a lyoni rendőröknek a zavargások megfékezésében. Egyedül ugyanis nem bírnak velük.

Az erőszakot egy 13 éves fiú ügye robbantotta ki. A tinédzser csütörtökön szenvedett balesetet scooterjével, a fiú azóta kómában fekszik a kórházban. Az utcán randalírozók a rendőrséget hibáztatják a fiú balesete miatt – közölték.

A rendőrség közleménye szerint többször hívták őket égő gépkocsikhoz, a vandálok több rendőrautót is lényegében megsemmisítettek.

Fotó: Olivier Chassignole/AFP

Lyonban már három napja zajlanak az erőszakos tüntetések, elsősorban a bevándorlók lakta városrészekben. Legalább 21 embert vettek őrizetbe. A legnagyobb felháborodást az okozta, hogy egyre-másra engedik ki a rendőrségről az elfogott bűnözőket. Volt, akit azért, mert 14 éves. Igaz, több autót felgyújtott – írták.

Éjszakánként több mint egy tucat kocsit gyújtottak fel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére