Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hála a CNN-nek, a Sesame Street Elmója is elmondja a gyerekeknek, hogy milyen jó fejek a menekültek

Vincze Viktor Attila

2017.06.30. 11:28

A világszerte ismert Sesame Street gyermekmûsor készítõi a CNN-nel és a Menekültügyi Fõbiztossággal közösen a Facebookon külön online fogadóórát tartottak a sorozat azon epizódjáról, amelyben egy menekülttáborba látogattak el. A nemzetközi migráció támogatói szerint fontos a migránsok befogadásának helyességérõl már óvodás korban meggyõzni a bevándorlási célországok õshonos lakosságát.

A CNN a saját műsorfolyama mellett a Facebookon még külön élő interjúval propagálta a szerinte kiemelkedően fontos Sesame Street gyermekműsor és a Nemzetközi Menekültügyi Főbiztosság közös kísérleti programját, amely az óvodás korúakat célozta a menekültek befogadásának elősegítése érdekében.

A Szezám utca hagyományosan a gyermekek szemszögéből vizsgálja a világot. A menekültek kérdése pedig olyan téma, amiben úgy gondoltuk, hogy meg kell próbálnunk valamit tenni."

– mondta el a menekültekkel kapcsolatos erőfeszítéseikről Sherrie Westin, a Sesame Workshop Global Impact ügyvezető alelnöke a CNN adásában.

A Sesame Street menekültbefogadó epizódját reklámozó műsorban az is elhangzott még, hogy a gyerekműsort készítő cég és a menekülteket segítő szervezet egy, a menekültek és bevándorlók befogadását segítő komplex óvodai nevelési és oktatási programot fejleszt majd ki közösen.

A Sesame Streettel és a menekültekkel kapcsolatos CNN-es Facebook-fogadóóra legfőbb üzenete az volt, hogy a menekült gyerekek mind jó fejek és segíteni kell nekik.

Az adásban a Szezám utca szereplői részéről megszólaló szőrmók Elmo szerint a menekült gyerekek pont ugyanolyanok, mint a gyerekek világszerte (csak néha a szüleik közül valamelyik olyan öngyilkos merénylő, aki egyáltalán nem tartja jó fejeknek az őket befogadókat).

A menekült gyerekek is szeretnek játszani és tanulni, mint Elmo és az ő összes barátja a Szezám utcában."

– mondta el a Facebook Live interjú során Elmo a CNN-nek nyilatkozva.

A Sesame Street Elmo nevű szereplője a Facebookon azt is elmondta, hogy ő személyesen Jordániában már meglátogatott egy szíriai menekülttábort, és az utazás "nagyon csodálatos volt, mert ott Elmo sok új barátra lelt".

 

Elmo a közösségi portál és a CNN közös videóanyagában arról is beszélt, hogy szomorúvá és ijedtté tette őt az, hogy nem élhet mindenki ott, ahol szeretne.

Elmo ezért arra kért minden gyereket, hogy segítsenek a menekült embereknek.

 

Elmo nem beszélt a bevándorlók és a terrorizmus közötti kapcsolatról, ahogy arról sem, hogy a Szíriát elhagyó migránsok között vajon hány súlyos bűnöket elkövető híve lehet az Iszlám Államnak, amely bestiális módon sértette meg az egyetemes és alapvető emberi jogokat és emberiességet.

Elmo nem beszélt továbbá a migránsok és menekültek közötti különbségekről sem, valamint arról sem, hogy milyen költségei vannak a migránsok befogadásának és hogy ezekért cserébe vajon elvárható-e a bevándorlóktól a befogadó országok szokásainak és hagyományainak elfogadása, vagy legalább tiszteletben tartása.

Ezen felesleges összefüggések helyett Elmo csak azt hangsúlyozta a gyerekek és szüleik számára, hogy nagyon fontos kedvesnek lenni a migránsokkal, hogy ezáltal is örömet lehessen szerezni nekik. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére