Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Háláját fejezte ki Magyarországnak a NATO-fõtitkár

Forisek Ádám

2017.03.23. 22:58

Közeleg a NATO csúcs, melynek a terrorizmus elleni küzdelem lesz a fõ témája. A találkozót Brüsszelben rendezik meg.
BRÜSSZEL, 22:58

Közeleg a NATO csúcs, melynek a terrorizmus elleni küzdelem lesz a fő témája. A találkozót Brüsszelben rendezik meg.

Stoltenberg a hét elején Washingtonban találkozott James Mattis amerikai védelmi miniszterrel, itt fejtette ki, hogy a terrorizmus elleni küzdelemben a NATO-nak vannak még kiaknázatlan lehetőségei. 

Várakozásaim szerint a májusi csúcs egyik fő témája az lesz, hogy miként tehet a NATO többet a terrorizmus elleni harcban"

- mondta a főtitkár. Véleménye szerint hosszú távon nem tartható az, hogy NATO-erőket állomásoztasson a szövetség más országokban a terrorizmus ellen, Stoltenberg szerint ehelyett a helyik erőket kell képessé tenni arra, hogy maguk lássák el ezt a feladatot.

Az MTI az afganisztáni biztonsági helyzetről kérdezte a NATO-főtitkárt, aki azt válaszolta, hogy az országban továbbra sem rendeződött a helyzet.

Fel kell készülnünk még több erőszakra, még több támadásra" 

- fogalmazott, ugyanakkor világossá tette a NATO sikerét, ugyanis míg néhány évvel ezelőtt több százezer katona állomásozott az országban, ez mostanra már csak mintegy 13 ezer fős állománnyá zsugorodott. 

Stoltenberg ezen kívül háláját fejezte ki Magyarország afganisztáni hozzájárulásáért. Üdvözölte azt, hogy Magyarország, mely jelenleg GDP-jének egy százalékot fordítja katonai kiadásokra, most emelni kezdte ezt az arányt. 

A NATO-főtitkár utalt Donald Trump elnök nyilatkozataira is, melyek nagyobb szerepvállalásra sürgetik a szövetség európai tagjait. Az Egyesült Államok GDP-je hozzávetőleg ugyanakkora, mint az európai NATO-tagoké együttvéve, mégis az USA kétszer annyit fordít védelmi kiadásokra. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére