Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Halálos pártharcok Kurdisztánban

888.hu

2015.10.11. 10:33

Negyedik napja tartanak a zavargások az iraki Kurdisztánban, szombaton hárman meghaltak, mikor a tüntetõk felgyújtottak egy pártirodát.
ERBÍL, 10:30

 

Három embert lelőttek, többen pedig megsérültek, miután kurd tüntetők megrohanták és felgyújtották a Kurdisztáni Demokratikus Párt irodáit és a párthoz kötődő televízió, a Rudaw székházát Szulejmáníjja tartományban. A hét eleje óta tartó tüntetésekben eddig öten vesztették életüket, a demonstrációknak pedig nem látni a végét.

Az autonóm terület komoly gazdasági válsággal küzd; az iraki kormányzat különböző viták miatt 2014 óta folyamatosan csökkenti a tartomány rendelkezésére bocsátott forrásokat, az olajárak csökkenése pedig a terület saját bevételeit is visszavetették. A tüntetők az elmaradt bérüket követelik a tartományi kormánytól, miután az három hónapja nem fizet.

A konfliktus először szombaton öltött pártos jelleget, és azzal fenyeget, hogy tartósan destabilizálhatja az eddig viszonylag békés Kurdisztánt. A területet három párt törékeny szövetsége uralja, az elnök, Maszúd Barzáni a KDP vezetője is egyben. A KDP mellett Kurdisztáni Hazafias Szövetség és a Gorran párt is helyet kapott a kormányzatban – mindketten a korrupcióval vádolt Barzáni távozását sürgetik. Az elnök az Iszlám Állam jelentette fenyegetést hangoztatva maradna posztján, annak ellenére, hogy a törvény szerint 8 éves terminusa végén, 2013-ban le kellett volna mondania.

(Reuters, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére