Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Házkutatást tartott Donald Trump floridai otthonában az FBI, a republikánusok kiállnak mellette

Prokaj Dávid

2022.08.10. 14:10

Az amerikai konzervatívok szerint az Egyesült Államok vagy egy banánköztársasággá, vagy egy kommunista állammá vált. De pozitívan nem látják a jövőt. Úgy gondolják, hogy Biden az FBI felhasználásával akarja megfélemlíteni a legfőbb riválisát, aki akár egy potenciális elnökjelöltje is lehet a republikánusoknak 2024-ben.

 

Mint ismeretes, helyi idő szerint hétfő délután a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozói jelentek meg a volt amerikai elnök floridai, Mar-a-Lago ingatlanban, Trump téli rezidenciáján. A házkutatás az elnöksége idejéből származó, a Fehér Házból való távozása után magával vitt minősített dokumentumokra irányult. Az amerikai sajtó történelminek és példátlannak nevezte az intézkedést, ami hivatalban lévő, vagy volt elnök esetében még nem fordult elő. Donald Trump politikailag motivált intézkedést említett a közösségi médiában megjelent közleményében. A hatóság fellépése nem volt „sem szükséges, sem helyénvaló”, ügyészségi túlkapás történt, és az igazságügyi rendszer fegyverként való felhasználása – írta a volt elnök, aki azt is kifogásolta, hogy irodájának egyik széfjét is felnyitották.

 

(Photo by Giorgio Viera / AFP)

 

Trump azt is mondta, hogy ez egy példa az „igazságszolgáltatási rendszer fegyveressé tételére, akik kétségbeesetten nem akarják, hogy induljak az elnökválasztáson 2024-ben”.

A The New York Times című napilap összeállítása szerint az elnöki hivatal tanácsadói szerint a Fehér Ház meglepődve, és csak a közösségi médiából értesült az eseményekről.

A Képviselőház és a Szenátus republikánus tisztviselői elítélték a lépést a Twitter oldalakon, és a szövetségi ügynökségek „felfegyverzésének” nevezték az esetet, miközben arra figyelmeztettek, hogy ennek következményei lesznek az átlagpolgárokra nézve is. Ugyanis Joe Biden kormányzata 87 000 új IRS-ügynököt vett fel.

Ron DeSantis floridai republikánus kormányzó szerint a rajtaütés „a szövetségi ügynökségek fegyveresítésének újabb eszkalációja a rezsim politikai ellenfelei ellen, miközben kesztyűs kézzel bánnak az olyan emberekkel, mint Hunter Biden”. Szerinte egy banánköztársaság épül jelenleg hazájában.

 

 

„Feltérképezetlen és veszélyes területen vagyunk, és az Igazságügyi Minisztérium nem reagál semmit. Ez őrület!” – írta Jim Banks, a Republikánus Tanulmányi Bizottság elnöke. Hozzátette, hogy szerinte a Minisztérium politikai összeesküvést hajt végre, hogy tönkretegye a politikai ellenfeleik életét.

 

Az FBI nem tesz semmit a katolikus egyházakat megrongáló, az Életpárti csoportokat megtámadó vagy a Legfelsőbb Bíróság bíráit fenyegető csoportok ellen.”

– írta Marco Rubio floridai szenátor.

 

Ron Johnson szenátor feltette a kérdést:

 

Mit gondol, ki ellen fogják felfegyverezni a 87 000 IRS-ügynököt?”

„A válasz nyilvánvaló. A politikai ellenségeikkel szemben.” – válaszolta meg.

 

Ronny Jackson képviselő (R-TX) a következőt tweetelte:

Ez a Szovjetunió vagy a kommunista Kína? Meg kell állítani őket!”

 

 

 

Claudia Tenney képviselő szerint „Joe Bidennek és Merrick Garlandnek azonnal felelnie kell az amerikai elnök elleni mai razziáért”.

 

 

Greg Steube szerint az USA egy totalitárius állammá vált, melyben a radikális demokraták arra törekednek, hogy elpusztítsák az országot. Andy Biggs képviselő pedig a következőt posztolta:

 

Az egyetlen dolog, ami hiányzik a Trump elnök otthona elleni példátlan FBI razziából, az Muammar Kadhafi napszemüvege és Joe Biden sapkája.”

 

Brian Mast képviselő pedig közölte:

Ugyanaz az FBI , amely négy évig politikai boszorkányüldözést vezetett Donald Trump ellen, és odáig ment, hogy a Demokrata Párt által tudatosan meghamisított dokumentumokat használta fel, most pedig az elnök otthonában portyázik.”

 

„Ugyanaz az @FBI , amely lehetővé tette Hillary Clinton számára, hogy magánszervert tartson fenn, és több mint 30 000 e-mailt töröljön anélkül, hogy bíróság elé állna, most portyázik az elnök otthonában” – írta egy másik Twitter-üzenetében. Majd azt is felvetette, hogy az FBI szemet hunyt Hunter Biden laptopjairól és a tengerentúli ügyletekeiről.

 

A Breitbart szerint az FBI vagy az Igazságügyi Minisztérium akkor sem tett semmit, amikor a Black Lives Matter keretein belül baloldali csoportok városokat dúltak fel, ezekre pedig rengeteg bizonyíték keringett az interneten is.

 

Alan Dershowitz, a Harvard jogi professzora „helytelen magatartásként” írta le a razziát, szerinte a razzia csak a végső megoldás kéne legyen, amit alkalmaz a Biden-adminisztráció, így a lépést mindenképp meg kell indokolniuk.

 

Ez a kormányzat felhasználta az igazságszolgáltatás fegyveressé tételét politikai ellenségeivel szemben. Letartóztatta az embereket, megtagadta tőlük az óvadékot, bilincsbe ejtette őket – mindenféle technikát alkalmazott, amit általában nem alkalmaznak amerikai állampolgárokkal. Csak remélem, hogy ennek a razziának megvolt az oka.”

 

 

Lara Trump, a volt amerikai elnök menye a Fox News műsorában elmondta, hogy apósát is sokkolta a történtek, mint bárki mást.

Azt gondolom, hogy valaki és bárki őszintén szólva, aki szereti ezt az országot, és hisz Amerikában, ennek a velejéig meg kell ráznia. Ami ma történt, ez egy nagyon világos elhatárolás Amerika történetében. Soha korábban, ahogyan sokan vagy a vendégek már beszéltek róla, Will, nem láttunk ilyesmit, amikor az FBI be nem jelentett razziát hajt végre az Egyesült Államok egykori elnökén. Gondolj bele, ha ezt meg tudják tenni az Egyesült Államok volt elnökével, gondolj arra, hogy ezt veled és bárkivel megtehetik Amerikában.”

 

Donald Trump fia, Eric Trump is feltette a következő kérdéseket, hogy Hunter Biden mindenféle botrányba belekeveredett, az FBI-ügynökök mégse tettek semmit.

Miért van az, hogy a nyilak csak Donald Trumpot és családját találják el? Miért van az, hogy a politikai üldözés csak egy irányba tart ebben az országban?”

 

A Summit News arról ír, hogy jogi szakértők szerint a razzia annak a törekvésnek a része, hogy Trumpot megvádolják a Fehér Ház iratainak helytelen kezelésével, ezzel pedig megakadályoznák, hogy 2024-ben elindulhasson az elnökválasztáson. Neama Rahmani volt szövetségi ügyész úgy véli, ha Trumpot elítélik, akkor meg is tilthatják, hogy a jövőben bármilyen tisztséget betöltsön, beleértve az elnöki tisztet is. A portál szerint habár Trump 15 doboz iratot vitt magával, amikor távozott hivatalából, ezeket idén januárban visszaadták. Az ügynökök most azt vizsgálták, hogy Trump megtartott-e más elnöki dokumentumokat is, bár hozzáteszik, hogy a széf, amelybe betörtek, állítólag üres volt.

 

(Photo by Giorgio VIERA / AFP)

 

 

Friss hír, hogy a washingtoni fellebbviteli bíróság hozott egy ítéletet, miszerint

 

a demokrata többségű Képviselőház költségvetési szakbizottsága megkaphatja Donald Trump adóbevallását.

 

A bizottság még 2019-ben nyújtott be igényt, hogy belenézhessen az akkor még hivatalban lévő elnök és vállalkozásainak adózási irataiba. Trump akkor azzal utasította el a követelést, hogy az politikailag motivált. A bíróság most pedig megállapította, hogy a bizottság kérelme megalapozott, hozzátartozik a törvényhozási munkájához. A bírói testület ítéletében megállapította, hogy az iratokra benyújtott igény nem sérti meg a hatalmi ágak elválasztásának alkotmányos alapelvét, és azt is kimondta, hogy a Joe Biden elnök vezette adminisztráció hozzájárulása ahhoz, hogy a kongresszus, azaz a törvényhozás megkapja a volt elnök adóbevallását, nem sérti Donald Trump szólásszabadsághoz fűződő jogát.

A képviselőház költségvetési bizottsága a bírósági ítélet nyomán közleményt adott ki, ami szerint elvárja, hogy a kért adóügyi papírokat azonnal megkapja. A fellebbviteli bíróság határozata ugyanakkor 7 napra felfüggeszti az ítélet végrehajthatóságát, ameddig Donald Trumpnak lehetősége van a döntés ellen kifogást emelni. A volt elnök közvetlenül a Legfelsőbb Bírósághoz fordulhat, és lehetősége van arra is, hogy kezdeményezzen egy újabb meghallgatást a washingtoni kerületi bíróságon.

 

Donald Trump szóvivője és jogi képviselője egyelőre nem kommentálta a bírósági ítéletet, és egyelőre azt sem közölték, hogy fellebbeznek-e az ítélet ellen.

 

 

 

 

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére