Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hétfőtől lezárhatják Spanyolországot

888.hu

2020.03.14. 17:32

Nagyon megugrott a megbetegedések száma Spanyolországban.

A spanyol kormány azt tervezi, hogy hétfőtől kezdve 15 napra lezárja az országot a koronavírus-járvány megfékezése érdekében – írja a Reuters egy hivatalos, de még nem nyilvános rendelettervezetre hivatkozva.

A portál szerint, ha életbe lép a rendelet, akkor a spanyolok nem hagyhatják majd el otthonaikat csak abban az esetben, ha élelmiszerért, gyógyszertárba, kórházba vagy munkába mennek. A tömegközlekedést is korlátozni fogják, akárcsak a légitársaságokat, a vasút-, busz- és hajóüzemeltetőket. A tervezetben ugyanakkor nem szerepel a határok lezárása.

Emellett a munkáltatókat kötelezni fogják, hogy ha lehetséges, engedjék az alkalmazottaikat otthonról dolgozni, illetve az országban a bírósági eljárásokat is felfüggesztik.

A 15 napos zárás alatt a spanyol belügyminisztérium felügyeli majd a rendvédelmi szervek tevékenységét, de az egészségügyi és közlekedési minisztériumok is országos hatáskörrel rendelkeznek majd, átvéve néhány helyi és regionális szervezet irányítását.

Olaszország után Spanyolországban regisztrálták a legtöbb fertőzöttet Európában. Az adatok szerint a spanyoloknál már több mint 6 ezer fertőzött van és 191 ember meghalt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére