Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába ítéltek el csoportos nemi erőszakért két eritreai migránst Svédországban, a bíróság úgy döntött, hogy nem szabad őket deportálni

Horváth Tamás

2019.12.23. 17:48

A stockholmi törvényszék azzal indokolta az ítéletet, hogy mivel a két migránsbűnöző Eritreában katonaszökevénynek számít, hazatérésük esetén súlyos büntetéssel kellene szembesülniük.

Alaposan megosztja Svédországot annak a két eritreai migránsnak az ügye, akiket a múlt héten ítélt el jogerősen a stockholmi bíróság. A 30 és 32 éves migránsbűnözőknek azért kellett szembenézniük a svéd igazságszolgáltatással,

mert megerőszakoltak és késsel fenyegettek egy lányt Stockholmban.

Mivel a bűncselekményt ketten követték el, a tettük csoportos nemi erőszaknak minősül, amiért egyenként 5 év letöltendő börtönbüntetést és 4,3 millió forintnak megfelelő pénzbírságot kaptak.

A stockholmi bíróság épülete

Az ügyészség továbbá a migránsbűnözők deportálását is kérte a bíróságtól, ám a keresetüket elutasították, mondván a két eritreai férfi katonaszökevénynek számít az afrikai országban, s hazatérésük esetén súlyos büntetéssel, akár kényszermunkával kellene szembesülniük.

A két migránsbűnöző néhány évvel ezelőtt szökött meg az eritreai hadseregből, majd pedig az országot is elhagyta. Ezt követően Svédország felé vették az irányt, ahol a kormánytól menekültstátuszt kaptak. Eddig azonban nem úgy tűnik, hogy mindent megtennének annak érdekében, hogy sikeres legyen a beilleszkedésük a skandináv társadalomba: állandó munkahelyük nincsen, valamint a svéd nyelvet sem sikerült még elsajátítaniuk.

Nem csak Svédországban okoz gondot az erőszakos bűncselekményt elkövető migránsok deportálása. Amióta az Európai Bíróság azt a határozatot hozta, hogy nem szabad hazaküldeni senkit, aki otthonában üldöztetésnek van kitéve, az Európai Unió többi tagországában is meg van kötve a hatóságok keze.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére