Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hiába telt el két hónap, még mindig nincsenek gyanúsítottjai a zavargásoknak

888.hu

2020.02.28. 18:02

Svédországban így mennek a dolgok.

Két hónappal ezelőtt, tavaly decemberben komoly zavargások törtek ki Svédországban. A három napig tartó incidenssorozat során legalább 18 bűncselekményt követtek el, autókat gyújtottak fel, illetve rendőrökre támadtak.

Bár az elkövetőkről nincs sok információ, a zavargások Kronogarden városában történtek, pontosabban a Trollhattan negyedben, amely tök véletlenül egy no-go zóna.

A svéd közszolgálati média beszámolója szerint jelenleg az ügyben két nyomozás folyik, egy harmadikat pedig már lezártak. Fredrik Brax rendőrségi nyomozó szerint a hatóságoknak rengeteg felvételen kell átrágniuk magukat, az elkövetők azonosítását pedig megnehezíti az, hogy maszkokat viseltek.

Tájékoztatása szerint egy embert gyanúsítottak meg hivatalos személy elleni erőszakkal (leköpött egy rendőrt), azonban a zavargásokban való részvételét nem tudták egyértelműen bizonyítani. Ismertetése szerint decemberben Kronogardenben 21 erőszakos incidens történt.

A svéd rendőrség egyébként kiadott egy közleményt is, amelyben azt taglalták, hogy az elmúlt években rendszeressé vált, hogy rendőrökre és mentősökre támadnak.

Mint írták, „bandákba verődve támadnak és sálakkal takarják el az arcukat, ezért nehéz őket azonosítani, még akkor is, ha rendelkezésre állnak a rendőrségi testkamerák felvételei is.”

Kronogardenben valóban veszélyben vannak a hatósági emberek. 2017-ben például szintén zavargások törtek ki a városban, egy 100 fős csoport támadta meg a rendőröket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére