Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hírek a nagyvilágból

888.hu/MTI

2020.04.08. 07:32

Bolíviában könnygázt vetettek be a hazatérni próbálkozókkal szemben, a kelet-líbiai erők második napja rakétákkal támadnak egy kórházat Tripoliban.

Bolíviában a hadsereg könnygázt vetett be a Chiléből hazatérni kívánók ellen a két ország határán, hogy gátolja a koronavírus terjedését – számolt be az El Deber című helyi lap kedden.

Az újság az internetes oldalán videót is közölt az esetről, amelynek során mintegy kétszáz bolíviai állampolgár megpróbált átjutni a határon a chilei Colchane településnél, de a katonák ezt megakadályozták. A hadsereg Bolívia ideiglenes államfőjének, Jeanine Áneznek a határok lezárását elrendelő utasítása szerint járt el. A belépést megtagadó fellépés nyomán a tömeg kövekkel és más tárgyakkal kezdte el dobálni a katonákat, mire ők könnygázzal válaszoltak. Az összetűzésnek vannak sebesültjei.

A latin-amerikai ország március 10-én számolt be az új típusú koronavírus első két fertőzöttjéről. Eddig 190 ember betegedett meg, a halottak száma 14. Március 21-én az ideiglenes elnök a kór terjedésének megakadályozására elrendelte a karantén bevezetését.

Eközben már második napja támadnak rakétákkal a kelet-líbiai erők egy kórházat a líbiai fővárosban, Tripoliban – közölték a nemzetközileg elismert kormány egészségügyi hatóságai.

Az al-Hadra Kórházra, az egyik legnagyobb fővárosi egészségügyi intézményre, ahol 300 beteget kezelnek, Grad típusú rakéta-sorozatvetőkből mértek csapásokat. A hétfői támadást, amelyben meghalt egy bangladesi egészségügyi alkalmazott, élesen elítélte az ENSZ.

Kedden folytatódott a kórházi betegek evakuálása. Az intézményben két koronavírusos ápolt és számtalan, repeszektől és bombáktól megsebesült ember van. A becsapódott lövedékek miatt a kórtermek kiürítése jelentős logisztikai erőfeszítést igénylő művelet, amely amúgy is komolyan veszélyezteti a betegek állapotát – közölte Amin al-Hasemi, a kormányzati egészségügyi hatóság képviselője. Hozzátette, hogy a koronavírusos pácienseket az evakuálás során is szigorú elkülönítés mellett szállították el egy biztonságosabb helyre.

Líbiában húsz koronavírusos fertőzöttről tudni, főleg az ország nyugati részében.

Az észak-afrikai ország Moammer Kadhafi diktátor 2011-es megbuktatását követően süllyedt káoszba, és az ország gyakorlatilag két részre szakadt. A keleti és déli részt ellenőrzése alatt tartó Halífa Haftar tábornok tavaly április óta folytat offenzívát Tripoli, a nemzetközileg elismert nemzeti egységkormány székhelye ellen. A Fájez esz-Szarrádzs miniszterelnök vezette kabinet mindössze kisebb térségeket ellenőriz a főváros körül.

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére