Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hitlerhez hasonlították Trumpot

888.hu

2016.02.28. 10:48

Felipe Calderón korábbi mexikói elnök szerint az elnökségre pályázó üzletember rasszista, sõt választási kampányát a náci diktátor módszereihez hasonlította.
USA, 10:48

Felipe Calderón korábbi mexikói elnök szerint az elnökségre pályázó üzletember rasszista, sőt a választási kampányát Adolf Hitler náci diktátor módszereihez hasonlította. 

Trumpról néhány nappal korábban Vicente Fox korábbi mexikói elnök is úgy vélte, hogy az amerikai milliárdos "őrült" és "saját pártjának is kínos".

A 2006 és 2012 között hatalmon lévő Calderón pártja, az ellenzéki konzervatív Nemzeti Akciópárt (PAN) gyűlése után újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy a republikánus elnökjelölt-aspiráns illegális bevándorlással kapcsolatos nézetei világszerte Amerika-ellenes hangulatot szítanak.

A fehér felsőbbrendűségről vallott nézetei nem a bevándorlás ellen irányulnak – hiszen Trump is migránsok leszármazottja –, hanem sokkal inkább a más bőrszínű bevándorlók ellen, ami egyenesen rasszista jelleget ad nekik, és valamelyest a társadalomban felgyülemlett feszültségek kihasználásához hasonlít, ahogy ezt a maga idejében Hitler tette – jegyezte meg Calderón.

Néhány nappal korábban a mexikói média arról adott hírt, hogy az elnöki tisztet 2000 és 2006 között betöltő, ugyancsak konzervatív Vicente Fox "őrültnek" és "hamis prófétának" nevezte Trumpot, és nyomdafestéket nem tűrő szavakkal kifejtette, hogy Mexikó nem fog fizetni a Trump által felvázolt, amerikai-mexikói határra tervezett falért.

Korábban a milliárdos azt hangoztatta, elnökként kötelezné Mexikót arra, hogy megfizesse a mintegy ezer mérföld hosszúságú, 10-12 milliárd dollárba kerülő kerítés költségeit.

Trump később azt mondta, hogy Foxnak "szégyellnie kellene magát" közönséges szavaiért.

 

A republikánus elnökjelölt-aspiráns számos mexikóit felbőszített azzal, hogy "erőszaktevőknek" bélyegezte a déli határ felől érkező bevándorlókat, akik szerinte "kábítószert és bűnözést hurcolnak be az Egyesült Államokba".
 

(TheGuardian, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére