Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hivatalosan már 131 halálos áldozata van a 2015-ös párizsi merényleteknek

Horváth Tamás

2019.06.19. 10:15

Guillaume Valette ott volt a Bataclanban 2015. november 13-án, s bár fizikailag nem sérült meg, két évvel később öngyilkos lett.

A francia bíróság friss döntése értelmében immáron 131 halálos áldozata van a 2015. november 13-i párizsi terrortámadásoknak – közölte a Le Parisien.

A muszlim szélsőségesek által elkövetett merényletek 131. áldozata Guillaume Valette, aki az ominózus estén a véres terrortámadások egyik helyszínén, a párizsi Bataclan klubban tartózkodott. Habár Valette fizikailag nem sérült meg a lövöldözésben, később poszttraumás stressz szindróma alakult ki nála, melynek következtében két évvel az események után felakasztotta magát.

A poszttraumás stressz szindróma egy mentális betegség, egyfajta védekezési mechanizmus, amely traumatikus események után lép fel. Korábbi kriminális, borzalmas vagy egyéb okból traumatikus hatású eseményekhez kapcsolódó emlékképek nem kívánt, tudatban való ismételt megjelenése.

A 30 éves korában öngyilkosságot elkövető francia férfi családja régóta harcolt azért, hogy Valette-et is a párizsi merényletek halálos áldozataként ismerjék el.

Guillaume Valette | Fotó: Le Parisien

Érvelésük szerint, melyet szakpszichológusok jelentéseivel is alátámasztottak, Valette-nél egyértelműen a Bataclan klubban átélt borzalmas élmények miatt alakult ki a poszttraumás stressz szindróma, korábban nem küzdött semmiféle mentális problémával.

Claire Josserand Schmidt, a terrorizmus áldozataival foglalkozó francia szervezet, az AfVT jogásza hatalmas előrelépésnek nevezte a bíróság döntését, mely precedensértékű lehet a hasonló esetekben.

Guillaume története arra hívja fel a figyelmet, hogy a terrortámadások életben maradt áldozatainak kezét később sem szabad elengedni

– hangsúlyozta Schmidt, hozzátéve, hogy a mentális sérüléseket ugyanolyan súlyosnak kellene elismerni, mint a fizikaiakat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére