Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hollandiában elfogták egy szíriai iszlamista csoport feltételezett volt parancsnokát

Forisek Ádám

2019.10.25. 20:20

Egy migránsoknak fenntartott szálláson fogták el az illetőt.

A 29 éves férfit háborús bűncselekmények elkövetésének gyanújával vették őrizetbe még kedden. A férfi állítólag egy megölt harcos tetemével pózolt egy felvételen, és egy másik holttestet pedig megrugdosott a Hama tartományban 2015 zajlott harcok idején. A holland vádhatóság szerint a gyanúsított annak idején „az Ahrár as-Sám terrorszervezet egyik parancsnoka volt”.

A férfi októberben jelentkezett az egyik hollandiai befogadóközpontban, de már korábban is felfigyeltek rá a német hatóságok, amikor 2015-ben rövid ideig ott regisztráltatta magát menedékkérőként.

A gyanúsított őrizetét az illetékes holland bíróság pénteken két héttel meghosszabbította.

Az ügyészség szerint a férfit a YouTube videómegosztó oldalon közzétett egyik felvételen is látni lehetett, amint a rivális harcosok haláláról énekelt kutyáknak nevezve őket.

A holland és a nemzetközi jog értelmében is a férfi feltételezett tettei a háborús konfliktusok áldozatainak személyi méltóságához fűződő jogának megsértését testesítik meg. Az 1949-es genfi egyezmények szerint az ilyen bűncselekmények elkövetőit akkor is felelősségre vonhatja Hollandia, ha azokat nem a területén követték el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére