Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hontalanná válhatnak a terroristák Oroszországban

Nagy Gábor

2017.07.19. 23:38

Az orosz parlament alsóháza, a duma szerdán harmadik olvasatban is megszavazta azt a törvényt, amely lehetõvé teszi, hogy megfosszák orosz állampolgárságuktól azokat a honosított személyeket, akiket a bíróság terrorizmus vagy szélsõségesség bûnében vétkesnek talál.
MOSZKVA, 23:38

Az orosz parlament alsóháza, a duma szerdán harmadik olvasatban is megszavazta azt a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy megfosszák orosz állampolgárságuktól azokat a honosított személyeket, akiket a bíróság terrorizmus vagy szélsőségesség bűnében vétkesnek talál.

A szerdán elfogadott törvénytervezetet még a felsőháznak is el kell fogadnia (ami nagy valószínűséggel formaság), és még Vlagyimir Putyinnak is el kell látnia kézjegyével a jogszabályt.

Az újdonsült törvény értelmében az Oroszországban honosítottak közül megfosztható állampolgárságától bárki, akit "terrorcselekményekkel kapcsolatos bűncselekmények" elkövetése vagy tervezése miatt ítéltek el. A bíróságok a döntéseikről öt napon belül kötelesek tájékoztatni az orosz bevándorlási szerveket.

A jogszabály előírja azt is, hogy az új állampolgároknak az állampolgárság felvételekor esküt kell tenniük: meg kell fogadniuk, hogy betartják az ország törvényeit, alkotmányát, "hűségesek Oroszországhoz, tiszteletben tartják kultúráját, történelmét és hagyományait".

Az orosz elnök még áprilisban, a szentpétervári metróban elkövetett, tizenöt emberéletet kioltó merénylet után közölte, hogy kívánatos lenne ilyen törvény elfogadása. A merénylő kirgizisztáni származású, honosított orosz állampolgár volt. Putyin akkor arra hívta fel a figyelmet, hogy számos orosz állampolgár utazott Irakba és Szíriába, hogy az Iszlám Állam oldalán harcoljon.

Érdekesség, hogy a jövőben az ukrán állampolgárok könnyebben juthatnak majd orosz állampolgársághoz. Elég lesz annyi, hogy egy jegyző előtt bejelentsék szándékukat – a hivatalos szervek igazolásának bemutatása nélkül –, miszerint az illető az orosz lakhatási engedély és személyi igazolvány átvétele érdekében lemondanak ukrán állampolgárságáról.
   

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére