Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hûségesküt fogadott az ISIS-nek: bozótvágóval esett neki az embereknek

Bokor Gábor

2016.09.11. 17:38

Egy 22 éves férfi kezdett szörnyû ámokfutásba Ausztráliában.
SYDNEY, 17:38

Egy 22 éves férfi kezdett szörnyű ámokfutásba Ausztráliában.

Az elkövető többször lesújtott 59 éves áldozatára Sydney egyik külvárosi kerületében szombaton. A hírek szerint a bűncselekmény nem sokkal azután történt, hogy a 22 éves férfi hűségesküt tett az Iszlám Államnak. 

A rendőrség szerint a férfi nem ismerte az áldozatát, nem személyes okok álltak a támadás hátterében. Minden jel arra mutat, hogy a gyanúsított az ISIS propagandaanyagai alapján tervezte meg a támadást.  

A helyi rendőrfőnök-helyettes, Catherine Burn szerint a meg nem nevezett támadó a szunnita iszlám nézeteit követte, és előre eltervezte, hogy valakit meg fog ölni.

Az elkövető egy, az otthonához közeli parkban követte el a támadást. A rendőrség a bűncselekmény bejelentése után rövid időn belül a helyszínre érkezett, ahol el is kapták a terroristát. A késes támadó még megpróbálta megszúrni az egyik rendőrt is a késsel, ám nem járt sikerrel. A rendőrök végül leszerelték és elfogták, majd az őrsön előállították. A jegyzőkönyv szerint a fiatal támadó elfogása közben végig arabul üvöltözött. 

Az 59 éves áldozat nem halt bele a támadásba, sérüléseivel a helyi kórházban ápolják. 

Ez a terrorizmusnak egy új formája. Az erre kapható emberek a propagandavideók láttán ilyen szörnyűségekre is vetemedhetnek, ez pedig szörnyen elszomorító. Korábban nem történt hasonló terrorcselekmény az országban" 

– fogalmazott a Burn. 

A támadónak terrorizmus vádjával kell bíróság elé állnia, vélhetően élete végéig rács mögött fog maradni. 

(RT

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére