Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ideiglenesen felfüggesztették az iszlámtérképet az osztrákok

888.hu

2021.06.03. 18:30

Több halálos fenyegetést is kapott az az osztrák politikus, aki bemutatta az iszlámtérképet. Technikai okokra hivatkozva felfüggesztették az oldal működését.

 

Ausztriában ideiglenesen felfüggesztették a politikai iszlám térnyerése elleni program egyik elemét, a világhálón is elérhetővé tett úgynevezett iszlámtérképet, mivel technikai módosításokat hajtanak végre az oldalon – tudósított az osztrák OE24 hírcsatorna csütörtökön.

Az iszlámtérkép átfogó képet ad az Ausztriában tevékenykedő muzulmán szervezetekről, egyesületekről, hitközségekről és az őket képviselő fontosabb személyekről, illetve irányultságuk, kapcsolataik besorolásáról, továbbá rávilágít egyes szervezetek összefonódásaira a politikai iszlám ideológiájával, szervezeteivel és hálózatával.

A Susanne Raab integrációs miniszter azóta – elsősorban közösségi médiaplatformokon – több halálos fenyegetést is kapott,

a Muzulmán Ifjúság Ausztria (MJÖ), az osztrák iszlám hitközösség ifjúsági szervezete feljelentést helyezett kilátásba ellene, és az Európa Tanács is felszólította Ausztriát, hogy vonja vissza a térképet.

Időközben egy osztrák mozgalom tagjai figyelmeztető táblákat helyeztek ki Bécs több mecseténél, mások mellett a radikális Tewhidnél is, ahol a későbbi négyszeres terrorista gyilkos, Kujtim Fejzulai is radikalizálódott. Az észak-macedóniai albán családból származó osztrák Kujtim Fejzulai tavaly november 2-án négy embert megölt, és huszonhármat megsebesített Bécs belvárosában. A férfit a rendőrök lelőtték.

Az osztrák mozgalom tábláin a

„Vigyázat! Politikai iszlám a közeledben”

felirat és az iszlámtérkép weboldalának elérhetősége, valamint egy fenyegető tekintetű imám karikatúrája látható. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.

Raab elítélte az akciót, és kijelentette:

 

Elfogadhatatlan, hogy szélsőséges csoportok visszaéljenek a politikai iszlám elleni legitim harccal. Feladatunk, hogy továbbra is következetesen fellépjünk mindenféle szélsőséges megnyilvánulás ellen, érkezzen az a szélsőjobbról vagy a radikális iszlamizmus oldaláról.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére