Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így nyilatkozott egy brit muzulmán az istenkáromlásról

Forisek Ádám

2017.03.20. 16:48

A BBC Asian Network rádiónak adott nyilatkozatot egy birminghami muszlim, akit arról kérdeztek, mi a véleménye az istenkáromlásról. Ki is bújt a szög a zsákból.
LONDON, 16:48

A BBC Asian Network rádiónak adott nyilatkozatot egy birminghami muszlim, akit arról kérdeztek, mi a véleménye az istenkáromlásról. Ki is bújt a szög a zsákból.

Nem mondhatni, hogy a Birminghamben lakó úriember nyilatkozata meglepő, ugyanakkor tanulságos. Amikor ugyanis arról kérdezi a riporternő, hogyan is kellene egy muszlimnak viszonyulnia az istenkáromláshoz (ami már alapból egy érdekes gondolat), kerek perec megmondja véleményét, élő adásban:

Ha valaki sértegeti az iszlámot, azt halálbüntetéssel kell sújtani.”

A rádiós, Shazia Awan sem akart hinni a fülének, próbálta is menteni a helyzetet, szerinte azért mégis csak szólásszabadság van már 2017-ben, talán illene úgy gondolkodni, mint ahogy az egy modern országban elvárható.

Egy muszlimot tetszett megkérdezni erről. Mint muszlim, én azt mondom, ha valaki istenkáromlást követ el, azt öljék meg”

– érvelt kiválóan a hívó. Természetesen a BBC Asian Networknek akadt egy kis problémája a témával, mivel kénytelenek voltak nagytakarításba kezdeni:

Ettől függetlenül úgy érezzük, tanulságos volt belepillantani a gondolkodásmódjába egy embernek, aki a Béke VallásánakTM hű követője.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére