Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Illegális bevándorlók miatt zsarolják a Trump-kormányzatot

Bertha László

2018.01.22. 20:28

A demokraták a gyerekként az országba érkezõ illegális bevándorlóknak kiírt DACA-program megtartását kérték Donald Trumptól, amire nemet mondott. Ezért állt le a hétvégén a kormányzati hivatalok egy része. A republikánusok a zsarolásra egy kemény hangvételû reklámfilmmel válaszoltak.
WASHINGTON, 20:28

A demokraták a gyerekként az országba érkező illegális bevándorlóknak kiírt DACA-program megtartását kérték Donald Trumptól, amire nemet mondott. Ezért állt le a hétvégén a kormányzati hivatalok egy része. A republikánusok a zsarolásra egy kemény hangvételű reklámfilmmel válaszoltak.

Mint ismert, a szenátusnak magyar idő szerint szombat hajnalig kellett volna elfogadnia a kormányzat működéséhez szükséges költségvetést, ám a demokrata és a republikánus szenátorok nem tudtak egyetértésre jutni, így 50:49 arányban a szenátus elutasította a törvényjavaslatot. Ennek következtében pedig leállt az amerikai kormányzati hivatalok egy része.

A szavazás után a republikánusok úgy fogalmaztak, hogy a bevándorláspárti demokraták kicsinyes politikai érdekből bénítják meg az országot. A Fehér Ház szóvivője szintén a demokratákat vádolta, mondván,

törvénytisztelő állampolgárokat ejtettek túszul meggondolatlan követeléseikkel.”

A politikai zsarolás, a DACA-program megszüntetése körüli viták miatt Donald Trump stábja egy kemény hangvételű reklámfilmmel reagált.

A bevándorlási szabályok szigorítása, a mexikói határra tervezett fal megépítése mellett kiálló videóban keményen ostorozzák a demokratákat, akik azáltal, hogy akadályozzák a törvényt,

bűnrészesek lesznek minden illegális bevándorló által elkövetett újabb gyilkosságban.”

– hallható a videóban.

A BBC legfrissebb, hétfői értesülései szerint azonban a hétvégi kormányzati leállás feloldódni látszik miután a szenátorok ideiglenes megegyezésre jutottak a költségvetést illetően.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére