Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Íme a londoni terroristák háttere

Forisek Ádám

2017.06.06. 13:28

Több információ is napvilágra jutott a londoni terrortámadás két megnevezett elkövetõjérõl.
LONDON, 13:28

Több információ is napvilágra jutott a londoni terrortámadás két megnevezett elkövetőjéről.

Már beszámoltunk arról, hogy az egyik elkövető, Khuram Shazad televíziós celeb volt: a Channel 4 dokumentumfilmjében lobogtathatta az Iszlám Állam zászlaját.

A brit parlament alatti alagútrendszerhez is hozzáfért a dzsihadista

Ugyanis a londoni metró több állomásán is dolgozott, ahonnan végül azért rúgták ki, mert sokszor nem jelent meg a munkahelyén. Dolgozott emellett KFC-ben is.

Khuram Butt házas volt, és két gyermek apja, de szélsőséges nézetei miatt hamar megromlott a viszonya feleségével. A nő ugyanis nem akarta iszlám neveltetésben részesíteni gyermekeiket. 

Khuram Butt 1990-ben született Pakisztánban. A térségben uralkodó kaotikus viszonyok elől menekülve Nagy-Britanniába emigrált. Butt ekkor még csak két éves volt. Végül Kelet-London Barking nevű részén telepedtek le.

12 évesen vesztette el édesapját, ami megrázta őt. Ez lehetett életében az a töréspont, amit a radikalizáció követett: ez olyan mérteket öltött, hogy a szakállt nem viselő muszlimokat is hitetleneknek bélyegezte, egy mecsetből ki is tiltották. Nőkkel nem volt hajlandó beszélni.

Ismert volt Butt neve a rendőrség és az MI5 előtt is.

Rajta volt a rendőrség által megfigyelendő emberek listáján, ám a hatóságok közlése szerint

nem volt olyan információnk, ami megerősítette volna, hogy ezt a támadást előre eltervezték. Ezért nem kapott nagy prioritást az ügy.”

Még annak ellenére sem, hogy dzsihadista dokumentumfilmben való szereplése után feljelentették őt.

Valószínűsíthető, hogy Khuram Butt kapcsolatba került Nagy-Britannia hírhedt szélsőséges hitszónokával,, Anjem Choudary-val is. Az ő kapcsolatukról is éveken át tudhattak a rendőrségen, noha semmilyen lépést nem tettek ellenük.

A helyiek szerint nagyon „interaktív” ember volt. Sokszor gyerekeknek mesélt ideológiai nézeteiről, a szüleik azonban úgy gondolták, nem kell Butt-ot komolyan venni. 

Voltak figyelmeztető jelek a másik elkövetőnél is 

A másik megnevezettt támadó, Rachid Redouane marokkói származású. Õ szintén Barking városrészben lakott, a támadás előtt is idejött, hogy elbúcsúzzon 18 hónapos lányától.

38 éves feleségétől januárban vált el, miután az anya nem volt hajlandó iszlám neveltetésben részesíteni lányukat. Ez ugyanis azt jelentette volna, hogy a kislány nem ehet sertést és nem nézhet televíziót. Redouane korábban pékként dolgozott Írországban, s noha nem volt priusza, álnéven élt, és hat évvel fiatalabbnak vallotta magát.

Mindig is önző volt. Soha nem akartam felvenni az iszlám vallást.”

– nyilatkozta a terrorista exfelesége.

Redouane három évvel ezelőtt hazarepült Marokkóba, „személyes okokra” hivatkozva. Az út részleteit most vizsgálják a hatóságok. 

(Daily Mail)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére