Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét felgyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában

888 - MTI

2021.01.21. 13:44

Csütörtökre a szerdait mintegy ezerrel meghaladó – több mint 5500 – beteget és több mint 240 elhunytat jegyeztek fel egy nap alatt, és ismét viszonylag sokan kerültek kórházba.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 5583 új esettel 1 177 621-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 241 áldozattal 21 499-re. Eddig 914 730-an gyógyultak meg, közülük az előző napon csaknem 14 ezren, az aktív betegek száma így több mint 8,6 ezerrel, 241 392-re csökkent.

Tegnap az országban ismét viszonylag sok, 1811 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús új beteg került kórházba, az azt megelőző napon több mint kétezer.

A legtöbb új beteget, csaknem hatszázat megint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel. Kijevben velük együtt Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint az azonosított fertőzöttek száma megközelítette a 125 ezret, az elhunytaké 19-cel, 2246-ra nőtt.

A MAU ukrán légitársaság azzal a javaslattal fordult az egészségügyi minisztériumhoz, hogy hozzon rendelkezést a koronavírus ellen beoltott külföldiek Ukrajnába való beutazásának feltételeiről. Beutazásuk megkönnyítése növelné az utasforgalmat, ezenfelül kedvező hatással lenne az ukrajnai oltási kampányra – érvelt sajtóközleményében a MAU.

Ukrajna az eddig ismertté vált információk szerint leghamarabb februárban jut koronavírus elleni oltóanyaghoz, ugyanis akkor várható az első szállítmány megérkezése abból a mintegy 1,9 millió dózisból, amelyet a Sinovac kínai gyógyszergyártó vállalattól rendeltek meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére