Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét meghosszabbították Németországban a kivételes jogrendet

888.hu

2021.08.25. 22:00

Ismét meghosszabbította a német szövetségi parlament (Bundestag) a koronavírus-járvány miatt bevezetett kivételes jogrendet, amely szélesíti a szövetségi kormány és a tartományi kormányok mozgásterét. A szerdán hozott döntés három hónapra szól.

 

A Bundestag éles vita után 325 igen szavazattal, 253 ellenszavazat és 5 tartózkodás mellett fogadta el a kormány előterjesztését a járvány első hullámának elején, 2020 márciusában bevezetett kivételes szabályok meghosszabbításáról.

A javaslatot a kormánypárti frakciók támogatásával fogadta el a parlament. Az ellenzéki pártok elutasították és feleslegesnek minősítették a rendelkezéseket.

A Bundestag tavaly márciusi döntésével megállapította, hogy az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elterjedésével úgynevezett országos jelentőségű járványhelyzet alakult ki, és

ebben a helyzetben meg kell adni a lehetőséget a kormánynak, különösen az egészségügyi minisztériumnak, hogy rendeleti úton, törvényhozási hozzájárulás nélkül hozza meg a lakosság megvédéséhez szükséges intézkedéseket.

A szövetségi parlament új döntésével a különleges felhatalmazás november végéig érvényes.

Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter a vitában kiemelte, hogy „a járvány sajnos még nem ért véget”, ezért biztosítani kell a jogi alapot a tartományoknak és a hatóságoknak, hogy alakíthassák a védekezés helyi szintű szabályait, például a közösségi maszkviselésről és az emberek egymás közti kapcsolatainak korlátozásáról.

A szabályozás lehetősége a védőoltással nem rendelkezők nagy száma miatt változatlanul nélkülözhetetlen – emelte ki a miniszter, hozzátéve, hogy a védekezés legfőbb célja továbbra is az egészségügyi ellátórendszer túlterhelődésének elkerülése.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére