Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ismét Sorosékkal találkozott Sebastian Kurz

888.hu

2020.02.18. 14:40

A bevándorláspárti tőzsdespekuláns fia szerint a CEU-ról egyeztettek az osztrák kancellárral.

A hétvégén rendezték az 56. Müncheni Biztonságpolitikai Konferenciát, amelyen a világ meghatározó politikusai mellett feltűnt Soros György milliárdos tőzsdespekuláns, illetve fia, Alexander Soros is.

Az ifjú trónörökös által megosztott fotó tanúsága szerint Sebastian Kurz osztrák kancellárral is összefutottak és váltottak néhány szót a Soros-egyetemről (CEU).

„Nagyon jó, hogy az apám és én meglátogattuk az osztrák kancellárt Münchenben és beszélhettünk a Közép-európai Egyetem ausztriai működéséről, illetve az európai perspektíva fontosságáról a Nyugat-Balkánon” – írta Alex a Twitter-oldalán megosztott fotó mellé.

Sorosék az osztrák politikussal kiváló kapcsolatot ápolnak. 2018-ban Kurz személyesen fogadta Sorost és fiát hivatalában, a találkozó témája pedig a CEU bécsi kampuszának megnyitása volt. Ekkor a tőzsdespekuláns az osztrák tudományos miniszterrel, Heinz Fassmann-nal is találkozott, akivel olyan technikai dolgokat beszéltek át, mint például a CEU-s diplomák akkreditálásának módja.

Bár a bécsi elit örvendetesnek találta a Soros-egyetem érkezését (az osztrák főváros baloldali vezetése még ki is tüntette a spekulánst, a Bécsért Tett Szolgálatok Nagy Aranykitüntetését adták át neki), az állampolgárok viszont nem fogadták kirobbanó örömmel a CEU-t, nemtetszésüknek kommentek formájában hangot is adtak.

A Kurier című osztrák portál szemlézte is ezeket, többek között azt írták: „ez nem egy jó barátság”, „tartsák távol tőlünk ezt az ördögöt”, „miről tudott beszélni az emberiség ellenségével?”

Ha a haladóknak ezek után sem lenne egyértelmű, hogy Soros igenis befolyásoló tényező a világpolitikában, akkor itt lehet olvasni arról, hogy miként próbálta rávenni Barack Obama volt amerikai elnököt, hogy indítson vizsgálatot egy neki nem tetsző személy ellen.

Úgy tűnik azonban, hogy Soros György nem töltött túl sok időt Münchenben, miután kiosztotta a parancsait Kurznak, Párizsba utazott. Legalábbis erről árulkodik az az olvasói levél, amelyet a Financial Times című laphoz juttatott el és az aláírásban a francia fővárost tüntette fel.

Ebben az írásában Soros arról értekezik, hogy Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját és vezetőjét el kell távolítani a tisztségéből, ugyanis szerinte kölcsönös előnyöket biztosító megállapodást kötött Donald Trumppal, ami elősegítheti az amerikai elnök újraválasztását. Soros szerint, ha felmerül annak gyanúja, hogy egy hirdetés politikai tartalmú, akkor meg kell tagadni annak közzétételét.

„Megismétlem az felvetésem. Mark Zuckerberget és Sheryl Sandberget el kell távolítani a Facebook éléről. Mondanom sem kell, támogatom a közösségi médiaplatformok kormányzati szabályozását” – zárta levelét Soros.

Egyébként felettébb érdekes, hogy Soros a politikai tartalmú hirdetések miatt aggódik, hiszen az általa pénzelt szervezetek folyamatosan ilyen jellegű tevékenységgel avatkoznak be adott országok (lásd a magyarországi 2018-as országgyűlési választás, vagy Nagy-Britanniában a Brexit-ellenes kampány) belügyeibe.

Egyébként kivételesen egyetértünk Sorossal, Zuckerberg valóban távozhatna a Facebook éléről, de leginkább akkor lennénk elégedettek, ha a tőzsdespekuláns is végre nyugdíjba vonulna...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére