Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Izrael: Irán jobban jár, ha nem pattog

Bokor Gábor

2018.02.10. 14:50

Izrael óva intette Iránt a szíriai polgárháborúban játszott szerepe miatti feszültség fokozásától.
JERUZSÁLEM/TEHERÁN, 14:50

Izrael óva intette Iránt a szíriai polgárháborúban játszott szerepe miatti feszültség fokozásától.

Készen állunk a legszélsőségesebb intézkedésekre, ha szükséges"

– mondta az Interfaxnak Gary Koren, Izrael moszkvai nagykövete.

A diplomata közölte, hogy Irán és szövetségesei állig fel vannak fegyverkezve. Szerinte az eszkaláció rendkívül veszélyes lenne, és Izrael erről beszélni fog Oroszországgal. Kohen elmondta, rendkívül fontos, hogy megakadályozzák azt, hogy Szíria Irán felvonulási területévé váljon. 

Ahogy mi látjuk, pontosan ilyen terveket akarnak megvalósítani. Izrael fenyegetésnek tekinti az iráni jelenlétet Szíriában. Követeljük, hogy a Hezbollah és Irán erői azonnal vonuljanak ki a Szíria déli részén kialakított feszültségmentesítési övezetből"

– fogalmazott.

Alakul a buli: az éjjel egymásnak feszült Izrael, Szíria és Irán

Ahogyan arról a reggeli órákban már beszámoltunk, a szombat hajnali órákban Izrael egyik harci helikoptere lelőtt egy iráni drónt, amely szombat hajnalban hatolt be Izrael területére. A zsidó állam vadászgépe behatolt a szíriai légtérbe, ezért a polgárháború sújtotta ország légvédelme lelőtte azt. A gép izraeli területen zuhant le, a pilóták katapultáltak.

Az eset után az izraeli vezetés válságtanácskozást hívott össze a hadsereg főhadiszállására a további lépésekről. 

Ronen Manelisz tábornok az eset után úgy fogalmazott, hogy a szíriaiak és az irániak a tűzzel játszanak. Kifejtette, hogy Irán olyan "kalandba" rángatja a térséget, amelyről nem tudja, hogyan fog végződni.

Irán tagad

Hoszein Szalami, az Iráni Forradalmi Gárda megbízott parancsnoka szombat délután közölte, nem ismerik el Izrael állításait, kijelentette, hogy nem lőtték le a drónt. 

Nem erősítünk meg ilyen Izraelből érkező híreket"

– jelentette ki a tábornok.

A teheráni külügyminisztérium később azonban képmutatással vádolta Izraelt, és azt hangoztatta, hogy Szíriának joga van az önvédelemhez. A szíriai kormányerők és az őket segítő orosz és iráni erők, valamint a Hezbollah tagadta, hogy megsértették az izraeli légteret. Az orosz külügyminisztérium szintén önmérsékletre szólított fel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére