Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Izrael belesodródhat egy Irán és Szíria elleni konfliktusba?

888.hu

2017.12.02. 19:08

Izrael légicsapást mért egy Damaszkusz melletti katonai támaszpontra. A szíriai légvédelemnek sikerült megsemmisítenie két érkezõ rakétát, ám néhány így is becsapódott.
DAMASZKUSZ, 19:08

Izrael légicsapást mért egy Damaszkusz melletti katonai támaszpontra. A szíriai légvédelemnek sikerült megsemmisítenie két érkező rakétát, ám néhány így is becsapódott.

Az izraeli ellenség több föld-föld rakétát lőtt ki a hadsereg egyik állására"

– adta hírül a szíriai állami televízió szombaton.

A dpa hírügynökség idézett a szíriai kormányhadsereghez közel álló, de meg nem nevezett forrásokat, amelyek szerint izraeli harci gépek hat rakétát lőttek ki a létesítményre, és ezek közül a védelmi rendszer az utolsó kettőt fogta el.

Az izraeli hadsereg szóvivője nem erősítette meg ezeket az értesüléseket – írja az Independent a Reutersre hivatkozva.

A Szíriai Emberi Jogok Megfigyelő Központja szerint a rakétákat valószínűleg az izraeli hadsereg lőtte ki. A támadásban megsemmisült egy fegyverraktár, amely a szír hadseregé vagy valamely szövetségeséé volt. A támadás szombat hajnalban történt.

 

A nagy-britanniai csoport megfigyelői jelentették, hogy a támadás al-Kiswah városának közelében történt. A település a szíriai főváros, Damaszkusz közelében fekszik.

Habár a támadást nem ismerte el az izraeli hadsereg, azt azonban tudni lehet, hogy a szíriai háború hat éve során mintegy száz alkalommal mértek légicsapást a libanoni Hezbollah Aszadhoz hű egységeinek állásaira.

Mint ismeretes, Izrael esküdt ellensége a radikális iszlamista Hezbollahnak, mivel a dzsihadista szervezet szerint a zsidó államot el kellene törölni a föld színéről. A libanoni Hezbollah ezen kívül szoros szövetségese Iránnak is, amely szintén Izrael ellensége, és amely egyre komolyabb hatalomra tesz szert Szíriában. A jelenlegi szír elnököt, Bassár el-Aszadot az orosz hadsereg és a Hezbollah egységei támogatják az iszlám állam és a felkelők elleni harcban.
Irán korábban már figyelmeztette Izraelt, hogy ha megsértik a szíriai légteret, annak következményei lesznek.

Egyelőre úgy tűnik, hogy a Golán-fennsíkhoz közel állomásozó iráni erők, amelyek a légicsapás célpontjai voltak, provokálni akarták az izraelieket jelenlétükkel. A Jerusalem Post értesülései szerint ugyanis Avigdor Lieberman védelmi miniszter már korábban figyelmeztetést adott ki, hogy az izraeli határokhoz közel állomásozó iráni és Hezbollah-csapatokat meg fogják támadni. Izrael többször, nyilvánosan követelte, hogy semmilyen iráni csapat ne menjen a Golán-fennsík 40 kilométeres körzetébe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére